Хотелът е построен през 80-те години на миналия век и

...
Хотелът е построен през 80-те години на миналия век и
Коментари Харесай

Хотелът на обречените“ струва невероятните 700 милиона евро, а никой никога не е отсядал в него 



Хотелът е издигнат през 80-те години на предишния век и в него са вложени 700 милиона евро, до момента в който никой не го е посещавал и поради това се снабдява с не толкоз стремежи епитет - " хотел на разрухата ".

Това е хотел Ryugyong Pyongyang в Северна Корея и строителството му стартира през 1987 година с огромни проекти за отваряне през идващите две години.

Откриването на хотела беше планувано да съвпадне със Световния юношески и студентски фестивал през 1989 година, като дизайнерите се стремяха да счупят върха за най-голям хотел в света, купа, държана от Южна Корея по това време.

Хотелът е планиран в необикновена пирамидална форма и надвишава 304 метра височина със 105 етажа и е планиран да има до 3000 стаи и пет ресторанта.

Въпреки обстоятелството, че уредниците са вложили 700 милиона евро в плана, напредъкът в строителството на постройката е муден от години.

Той доближава плануваната височина през 1992 година, само че Северна Корея изпада в икономическа рецесия и тогава строителството му е спряно, а кранът е оставен на върха на постройката.

През идващите 16 години този хотел остава празен с огромния си бетонен екстериор. По това време постройката е наречена " хотел на гибелта ".


След дълго спиране кранът беше отстранен, а хотелът затрупан с метал и стъкло, което коства съвсем 170 милиона евро.

В края на 2012 година немската хотелска група " Кемпински " разгласи, че през идната година ще отвори отчасти хотела под лично ръководство. Въпреки това, единствено няколко месеца по-късно компанията се отдръпна.

По-нататъшното развиване на хотела се случи през 2018 година, когато той беше оборудван с LED светлини в опит да го направи малко по-уважаван за зяпачите, както и табела, която просто гласеше: „ Хотел Ryugyong “. Хотелът обаче към момента не е отворен за резервации.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР