Хотел с ресторант в центъра на Бургас бе запечатан за

...
Хотел с ресторант в центъра на Бургас бе запечатан за
Коментари Харесай

Засилен контрол за продажбите на риба по Никулден, следят и оборотите около студентския празник

Хотел с ресторант в центъра на Бургас бе запечатан за неиздаване на фискални бонове. При инспекция на правилото на тайния клиент не са били издадени касови бележки. Обектът ще остане затворен за период от 20 дни. Принудителната мярка на териториалната дирекция на Национална агенция за приходите Бургас е доказана от Административния съд.

Екипи на звеното " Фискален надзор “ на Национална агенция за приходите започнаха засилено наблюдаване и надзор на местата за продажба на риба и рибни артикули. В празничната за Бургас Никулденска седмица задачата на данъчните ще бъде оборотите от засилените продажби на риба да бъдат декларирани в действителен размер, с цел да може да бъде обезщетен и надлежно действителният изискуем налог.От Национална агенция за приходите Бургас категорично прецизират, че контролните дейности по никакъв метод няма да попречат на празничната атмосфера, а също и на отбелязването на студентския празник, защото заведенията, където ще честват студентите също ще бъдат под наблюдаване.

Освен физическо наблюдаване, данъчните ще правят и покупки на правилото на тайния клиент. Ще се засича и проучва и информацията, която отдалечено се подава към приходното ведомство от фискалните устройства, а след това ще бъде осъществявана параленост с предварителните параметри, посочени в счетоводните документи. В случаите на несъответствия  ще се правят спомагателни инспекции, а при подозрения за съзнателно укриване на обороти и проверки. Във фокуса на засилените контролни дейности са и фризьорските салони. В хода на инспекциите екипите на " Фискален надзор “ откриват висока степен на риск от укриване на налози от страна на комерсиалните обекти в този отрасъл. Почти във всеки трети обект при прилагане на услуга не се издава касова записка.

От Национална агенция за приходите Бургас припомнят, че касовите бележки би трябвало да съдържат избрани наложителни реквизити, един от които е графичен знак с картата и логото на България.

Сигнали за неиздадени касови бележки могат да се подават на телефона на Национална агенция за приходите 0700 18 700 или на имейл [email protected].
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР