Хотел Мурите бийч в Черноморец отказа за настани 210 български

...
Хотел Мурите бийч в Черноморец отказа за настани 210 български
Коментари Харесай

Хотел отказа да настани 210 туристи заради стари задължения на туроператора

Хотел " Мурите бийч " в Черноморец отхвърли за настани 210 български туристи, измежду които и деца, поради предходни отговорности на туроператора " Еврогрейд ", оповестиха от Министерството на туризма.

Става дума за група танцьори, пристигнали за присъединяване във фестивал. За престоя им е заплатено и пътуването им няма отношение към финансовия спор сред управлението на хотела и туристическата компания.

Те са подали сигнал до министъра на туризма Николина Ангелкова, която е отпътувала за Черноморец, като е уведомила за случая и ръководителя на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов.

На място са пристигнали инспектори от основна дирекция " Туристическа политика " и членът на Комисия за защита на конкуренцията Константин Райков. Пристигнал е и представител на " Еврогрейд ".

Спешната инспекция е посочила, че туристическата компания има застраховка и уверение в Националния туристически указател от 2005 година

След извършените на място договаряния групата туристи е настанена, а хотелиерът ще търси по правосъден ред сумата, която дължи туроператорът.

" Хората не трябва да стават заложници на частно-правен спор ", разяснява министър Ангелкова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР