Хотел Хумболт във венецуелската столица Каракас ще бъде първият в

...
Хотел Хумболт във венецуелската столица Каракас ще бъде първият в
Коментари Харесай

В седемзвездния хотел на Венецуела ще се плаща с петро

Хотел " Хумболт " във венецуелската столица Каракас ще бъде първият в страната, в който нощувките и услугите ще се заплащат в новата венецуелска криптовалута петро, предадоха организациите. Новината заяви президентът Николас Мадуро при откриването нощес на реконструирания хотел. През декември м.г. той разгласи, че " Хумболт " ще бъде първият венецуелски седемзвезден хотел.
" Хотелите, които откриваме, и всички хотели в страната, имат позволение, естествено, да одобряват разплащания в конвентируеми валути, само че този хотел, Хумболт, ще бъде първият, в който за всички услуги ще се заплаща в петро ", съобщи Мадуро, представен от държавното " Унион радио ". Президентът също по този начин изрази вяра, че в бъдеще туризмът ще бъде един от моторите на националната стопанска система.
Предварителната продажба на криптовалутата петро стартира през февруари. Курсът на петрото се дефинира от цената на барел венецуелски нефт. По-рано президентът съобщи, че инвеститорският интерес към петро надвишава 3 милиарда евро.
През последните години Венецуела е в остра социално-икономическа рецесия, съпроводена с хиперинфлация, обезценка на националната валута, дефицит на артикули от първа нужда и медикаменти. Според оценки на Народното събрание през 2017 година инфлацията в страната надвишава 2600%. Тази година, съгласно някои прогнози, може да доближи 14 000%.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР