Хот хеч версията на новия 5 E-Tech на Renault използва

...
Хот хеч версията на новия 5 E-Tech на Renault използва
Коментари Харесай

Alpine A290 GT с 217 к.с. поставя началото на електрическата трансформация на марката

Хот хеч версията на новия 5 E-Tech на Renault употребява един мотор, задвижващ предните колела и развива 100 км/ч за 6,4 секунди. Може да измине 400 км с едно зареждане.

Alpine е поела ангажимент да пусне на пазара седем електрически автомобила до 2030 година Първият, който би трябвало да се появи, е A290. Хотхеч версия на новото напълно електрическо Renault 5 E-Tech в ретро жанр.

Най-бързото Renault 5 получава електромотор с мощ 148 к.с. (110 kW/150 к.с.). Той задвижва предните колела. A290, който беше показан на надпреварата „ 24 часа на Льо Ман “ във Франция, се придържа към схемата за задвижване и усилва доста броя на кончетата.

Версията на Alpine развива 217 к.с. (220 к.с./160 kW) и 300 Нм в най-мощната си форма GT Performance. Това понижава времето от 0 до 100 км/ч от 8 секунди при 5 E-Tech на 6,4 секунди. По-слабият модел, обозначен просто като A290 GT, генерира 178 к.с. (180 PS/130 kW) и 285 Nm и му лишава една секунда повече, с цел да доближи 100 км/ч.

Mini Cooper на прицел

Двустепенната гама слага двойката Alpine в директна конкуренция с новите електрически Mini Cooper E и Cooper SE. Те генерират 181 к.с. (184 PS / 134 kW) и същите 217 к.с. като французите и се нуждаят от 7,3 секунди и 6,7 секунди, с цел да доближат 100 км/ч. Към усещането за скорост се прибавя и изборът на две цифрови звукови картини. За тях се твърди, че са основани на естествените хармонии на електрическия мотор на A290.

Въпреки че спомагателната мощ и изкушението да я използваме постоянно ще докара до ограничение на пробега, Alpine се е спряла на същата 52 kWh батерия, предлагана в по-високата спецификация 5 E-Techs и за двата разновидността на A290. И въпреки че това, както и някои алуминиеви елементи, е помогнало за понижаване на тежестта на автомобила до 1479 кг, това значи, че пробегът страда.

Пробег и зареждане

Renault показва пробег от 400 км за 5-цата, който понижава до 380 км за Alpine разновидностите. Тази цифра съответствува и с посочената от Mini за Cooper SE. Cooper E има по-малка батерия и устоя единствено 306 км. Невпечатляващата скорост на зареждане с непрекъснат ток от 100 kW значи, че зареждането от 15 до 80% в A290 лишава 30 минути.

Стоковата 5-ца наподобява много целеустремена с помощта на изсечените си линии и ъгловатите изпъкнали калници. Те са присъщ претекст на именитите Renault 5 Turbo със приблизително ситуиран мотор от началото на 80-те години Следата на A290 е с 60 мм по-широка. 19-инчовите колела, предлагани в два разнообразни дизайна, запълват калниците. И двата автомобила получават четирибутални спирачки Brembo начело.

Alpine е приложила и лични стилистични елементи към A290, в това число Х-образни дълги светлини, вградени в „ радиаторната “ решетка, Х-мотиви в предните светлини, мощно изразена предна ризница и три ленти пред задните колела. Подобно на Renault 5, на което е основан, A290 е хеч с пет порти. Справя добре с това да наподобява като хеч с две порти, като скрива дръжката на задната врата в ъгъла на прозореца до С-колоната.

Инфотейнмънт

Отвътре главната архитектура на арматурното табло, в това число 10,1-инчов екран за инфоразвлекателни системи, е пренесена от Renault 5, само че Alpine прибавя свои лични спортни педали и даже комплект бутони за избор на трансмисия на долната подпора, тъкмо като тези, които получавате в спортния автомобил A110.

Има и особено направен волан, чийто бутон за изпреварване „ OV “ обезпечава мигновено оптималната мощ от 217 к.с. Той звучи като чиста проба фалшив трик, защото можете да отключите безусловно същото с десния си крайник. По-полезен съгласно нас е бутонът за превключване сред четирите равнища на регенериране на A290. 

A290 със 178 к.с. се предлага в GT или GT Premium, като по-фантастичната версия прибавя черен покрив, кожа Nappa и първокласна hifi система. Автомобилът с 217 к.с. и специфични гуми Michelin Pilot Sport 5 в серийната версия GT Performance може да бъде поръчан като GTS, който включва екстри от GT Premium.

Цена

От Alpine не разкриват формалните цени, само че настояват, че цената на A290 ще стартира от 38 000 евро. Това ще го направи по-скъп от Mini Cooper E/SE, чиято цена стартира от 34 000 евро във Франция. Той ще може да се поръчва от това лято, като доставките с ляв волан са планувани за края на годината.

Разбира се, нито едно показване на нов автомобил не би било цялостно без оповестяването на лимитирана първа серия на модела. В случая на A290 това е GTS Premiere Edition, който получава в допълнение съоръжение и специфична табела и е стеснен до 1955 бройки, като това число е отпратка към годината на учредяване на Alpine.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР