Smucker купува производителя на Twinkies Hostess за $5,6 милиарда

...
Hostess, производителят на Twinkies и Ho Hos, е закупен от
Коментари Харесай

Hostess, производителят на Twinkies и Ho Hos, е закупен от JM Smucker в сделка за 5,6 милиарда долара.

Двете компании обявиха транзакцията в понеделник, като производителят на желе заяви, че покупката разширява предложенията на Smucker за „обичани марки в нарастващи категории и ускорява фокусирането му върху удобни поводи за потребителите“.

Акциите на Hostess (TWNK) скочиха с 19% в началото на търговията. Акциите вече са нараснали с 20% за месеца, след като се появиха съобщения, че 94-годишната компания е за продажба. Акционерите на Hostess ще получат $30 в брой заедно с 0,03002 акции на Smucker за всяка притежавана акция на Hostess, като сделката се очаква да приключи през 2024 г.

„Ние вярваме, че това е правилното партньорство за ускоряване на растежа и създаване на значима стойност за потребителите, клиентите и акционерите“, каза изпълнителният директор на Hostess Анди Калахан в изявление. „Нашите компании споделят силно допълващи се стратегии за излизане на пазара и ние сме много сходни в нашите основни бизнес принципи и операции.“

В допълнение към Twinkies, Hostess прави редица сладки изкушения, включително Zingers, Snoballs и Ding Dongs. Той дори се е разклонил до производството на зърнени храни.

Добавянето на Hostess укрепва портфолиото на Smucker, което вече съдържа разнообразие от сладки закуски, включително фъстъчено масло Jif, Uncrustables и едноименното желе и конфитюри на Smucker. Смъкър каза, че придобиването го позиционира да „задоволява нуждите на потребителите във всички случаи с по-голямо удобство и избор“.

Покупката е забележителен обрат за Hostess, която е обявявала фалит два пъти през своето съществуване. Hostess е основана през 1919 г. и започва да прави Twinkies през 1930 г. Тя подаде молба за банкрут през януари 2012 г. и спря да произвежда продуктите си, включително Twinkies, през ноември същата година по време на стачка на синдиката на работниците в пекарните. Фирмите на Apollo Global Management и C. Dean Metropoulos & Co. върнаха Twinkies на рафтовете на магазините през юли 2013 г., след като придобиха актива от Hostess.

През 2016 г. компанията беше продадена в сделка, която направи марката отново публична.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР