Хостесата в румънския туристически автобус, който се блъсна с бясна

...
Хостесата в румънския туристически автобус, който се блъсна с бясна
Коментари Харесай

Хостесата Николета е една от жертвите в румънския автобус

Хостесата в румънския туристически рейс, който се блъсна с гневна скорост в кола и дърво край търновското село Куцина, е една от четирите жертви на нещастието

Това стана ясно по време на гледането на мярката за неотклонение на турския водач на автобуса, написа.

Катастрофата стана в нощта на Преображение на основния път Велико Търново - Русе. Автобус с 24 пасажери и двама водачи се прибирал към Румъния от екскурзия в Истанбул. В сектора сред селата Поликраище и Куцина изпуснал завой, помел спряна на крайпътна отбивка кола, след това се блъснал в дърво и след още 140 м спрял. В смазаната му дясна половина на място починаха трима, четвърти умря в реанимация, а още 8 бяха ранени. До в този момент проверяващите не даваха никакви детайлности за самоличността на жертвите, като се изключи че са двама мъже и две дами, трима румънци и един турски жител.

35-годишният водач Дженгиз Джан описа пред съда, че едната от починалите дами е хостесата Николета.

"10 години работя с нея, бяхме фамилни другари. Съвестта ми се бори, сърцето ме боли! Чувствам се доста отговорен! Но откакто стана, аз преодолях шока, желаех да се обадим на 112, помагах на всички. Аз желая да се съберат всички доказателства. Нека се види, че не съм желал да избягам и не съм направил съзнателно това закононарушение ", сподели през сълзи обвиненият за нещастието.

Според свидетелски показания обаче, водачът карал с изключителна висока скорост, а след случая уговарял двама мъже от блъснатата кола да прикрият, че точно той е бил зад кормилото на рейса.

Съдът му дефинира най-тежката мярка за неотклонение и го остави в ареста. Джан ще апелира, сподели юристът му. Той желае от Апелативния съд в Търново да го пусне под домакински арест или против парична гаранция.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР