Хорошевският районен съд в Москва осъди за мошеничество на три

...
Хорошевският районен съд в Москва осъди за мошеничество на три
Коментари Харесай

Русия осъди Герой на ДНР на 3,5 години за мошеничество, призна борбата му срещу Украйна за смекчаващо обстоятелство -

Хорошевският областен съд в Москва осъди за шикалкавене на три години и половина затвор някогашния вицепремиер и министър на приходите и налозите в държавното управление на т. н. Донецка национална република (ДНР) Александър Тимофеев, заяви вестник „ Комерсант “.

При определянето на наказването магистратите са приели смекчаващите виновността условия – Тимофеев е почетен със званието Герой на ДНР и е взел участие във военните дейности против Украйна, добавя изданието.

Тимофеев, който е генерал-майор от въоръжените сили на донецките сепаратисти беше приет за отговорен в опит за машинация в изключително огромни размери. Както е открил съдът, против сумата от 5 милиона щатски $, дружно с Игор Сосновски, консултант на някогашния министър председател на Украйна Николай Азаров, „ Героят “ заречен да бъде прекъснато наказателно произвеждане против съветския предприемач Сергей Шпак, притежател на компанията „ Рейлтрансхолдинг “.

Руският бизнесмен в един миг решил, че се пробват да го излъгват, и се обърнал към ФСБ. Сосновски беше арестуван и е сътрудничил на следствието, като е дал показания против своя съизвършител – министър Тимофеев. Самият Тимофеев не се е признал за отговорен, а в хода на правосъдното произвеждане твърдеше, че е натопен.

Прокуратурата искаше за генерала наказване от четири години затвор, което беше минималното наказване по повдигнатото обвиняване. Съдът, обаче, слезе под минимума отчитайки, че подсъдимият има статус на деец от бойните дейности, званието Герой на ДНР и е раняван в бойни дейности.
Тимофеев е изискал да бъде пуснат на независимост, с цел да взе участие в във войната против Украйна. Предвид полученото наказване от 3.5 години затвор, на процедура корумпираният служител няма да лежи в затвор, защото си е излежал съвсем цялата присъда по време на предварителния арест.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР