Хормоналните проблеми на щитовидната жлеза са съвременния бич за много

...
Хормоналните проблеми на щитовидната жлеза са съвременния бич за много
Коментари Харесай

Храните, които оказват влияние върху щитовидната жлеза

Хормоналните проблеми на щитовидната жлеза са актуалния камшик за доста дами, въпреки че и измежду мъжете има значително случаи. Най-разпространена е понижената функционалност на щитовидната жлеза, при която има дефицит на тиреоидни хормони. При другите болести се следи нарушение на нейната функционалност, промени в структурата, както и нараснали антитела против самата жлеза.

Храната, както знаем, има голяма роля за нашето тяло. Тя може да усъвършенства функционалността на щитовидната жлеза, само че може и да я утежни. Вижте кои са „ положителните “ храни за нея.
Проверете щитовидната си жлеза САМО благодарение на термометър
Малко хора знаят за това, само че още преди 50 години ученият Брод Ото Барнс открива, че температурата на тялото е огромен знак за това к...

Сьомга

Различни проучвания демонстрират, че хората, които имат Хашимото, страдат он ниски равнища на витамин D. Дефицитът на витамина се свързва с по-високи равнища на тиреоидните антитела, които предизвикват инфектиране на жлезата. Рибата е добър източник на витамина, тъй че наблягайте на нея в менюто си.

Бразилски орех

С тази храна обаче не би трябвало да се прекалява. Дневният банкет е към 2-3 ореха. Причината за това е, че в него има високо наличие на селен. Селенът е значим минерал, който играе голяма роля за естественото действие на жлезата.

Бял фасул
Това са едни от най-вредните храни за щитовидната жлеза – доста внимавайте с тях!
Сред най-чувствителните органи в човешкото тяло, това е щитовидната жлеза. Дори да се появят дребни отклонения във функционалностите й, може да...

Белият фасул е богат на желязо. Желязото е значим минерал, който е значим за функционалността на жлезата. Той подтиква функционалността на ензимите, които дават отговор за чувствителността на клетките към хормоните. Това прави лекуването на жлезата сполучливо, защото усилва устойчивостта на клетките и ще помогне за цялостното възстановяване на положението.

Все отново има храни, които  е добре да избягвате:

•         Соя – соевите артикули и самата соя имат високо наличие на йод. Да, той е потребен на щитовидната жлеза, само че в самата соя има и изофлавоноиди, които блокират работата на йода. Поради тази причина,  хората, които страдат от хипофункция на щитовидната жлеза, би трябвало да я заобикалят.

•         Кръстоцветни зеленчуци – това е неприятна вест за феновете на зелето, броколите и всички други сходни зеленчуци. Всички те са богати на ензими, които блокират въздействието на тиреоидните хормони и ускоряват понижената функционалност на жлезата.

•         Глутен – той въздейства извънредно доста на жлезата. Дори да нямате проблем с нея, то е добре да не консумирате глутен, тъй като предизвиква инфектиране на тъканите и надлежно покачва образуването на антитела. Най-внимателни към него би трябвало да бъдат хората с понижена функционалност на жлезата. Храненето без глутен несъмнено ще ви накара да се почувствате по-добре. Ще забележите, че нервността, подуването и проблемите с храносмилането ще изчезнат.
8 неща вкъщи работят зле на щитовидната жлеза
Щитовидната жлеза може да е дребен, само че за сметка на нова един от най-важните органи в човешкото тяло. Ако се забележи проблем с нея, тов...

Както виждате, храната има голяма значение за това по какъв начин се усещаме. Консумирайте повече от нещата, които изброихме. Все отново, те са потребни освен за щитовидната жлеза, само че и за останалите органи и системи в организма ни.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР