Хоризонтът им е за три месеца, може и да има

...
Хоризонтът им е за три месеца, може и да има
Коментари Харесай

Евгений Иванов: Мерките на кабинета са работещи

Хоризонтът им е за три месеца, може и да има проект Б, само че не е на дневен ред и нека не стане.

Три групи ограничения препоръчани от кабинета ще дадат опция на действителната стопанска система да оцелее и да работи по време на идните три тежки месеца. Това съобщи пред Българска национална телевизия изпълнителният шеф на КРИБ Евгений Иванов.

Първата група са тези, които вземат решение казуса с ликвидността на бизнеса- да можем да работим, само че и да си плащаме заплатите и да задържим хората си в тази обстановка. Водят се диалози и ще се откри задоволително решение за рационално отсрочване във времето на годишното привършване на финансовите резултати, за декларациите за облагане и други периоди, с цел да остане запас във компаниите, изясни Иванов.

Втората група ограничения, бизнесът дефинира като промяна за труда – това значи освен да запазим служащите си, само че и те да си заплащат отговорностите. Държавата се съгласи да помогне да си поделим приходите в съответствие 60 към 40 и по този начин да се изплащат заплатите, с цел да могат хората да заплащат своите задължения- битови сметки, персонално ползване. Ако обаче отпуснатите за тази цел пари не стигнат до служащия, страната си събира назад помощта, предизвести Иванов. Помолен да разяснява проблема с +Арсенал “, който пусна служащите си в отпуск, Иванов посочи, че когато разновидността с отпуска се изчерпа, ще се ползва новата мярка.

За дребните предприятия решението е капитализирането на ББР, която може да издава гаранции на комерсиалните банки, чиито клиенти са дребните компании, с цел да могат да те да се издължат с пролонгация във времето. По отношение на настояването на работодателите за „ зелените коридори “ Иванов бе безапелационен, че в случай че няма превоз, няма страна и това искане е витално значимо.

Засега ограниченията са с небосвод за три месеца, може и да има проект Б, само че той още не е на дневен ред и нека не стане подобен, съобщи още Иванов. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР