Хорхе Мартин стана първия пилот в историята, който успя да

...
Хорхе Мартин стана първия пилот в историята, който успя да
Коментари Харесай

Мартин счупи рекорда на „Сепанг“, Баная тръгва 9-ти, а Куартарао 12-ти в Малайзия

Хорхе Мартин стана първия водач в историята, който съумя да слезе под 1:58 за обиколка на пистата „ Сепанг “ в Малайзия. Така той изцяло справедливо завоюва квалификацията преди предполседния старта за сезона в MotoGP.

Испанецът съумя да стигне до 1:57.790, с което усъвършенства с цели 0.513 секунди досегашния връх на „ Сепанг “, който бе подложен от Фабио Куартараро в квалификацията през 2019 година. Втори на стартовата решетка на следващия ден ще бъде Енеа Бастианини, който също след под достижението на международния първенец от преди три години, само че бе с грандиозните за MotoGP 0.456 по-бавен от Мартин.

Последен на първата редица на следващия ден ще се подреди Марк Маркес, който бе с 0.664 по-бавен от Мартин. Испанецът и водачът е генералното класиране Франческо Баная бяха двамата водачи, които се включиха във втората фаза на квалификацията, откакто минаха през първия сегмент на сесията за място.

За водача на Дукати вторите 15 минути обаче не се развиха толкоз добре, що се касае за Маркес и той ще потегли едвам девети на следващия ден, откакто падна на четвъртия завой в решителната си обиколка. Все отново италианецът ще бъде пред двамата си съществени преследвачи в разногласието за купата Алейш Еспаргаро и Фабио Куартараро, които ще потеглят надлежно десети и 12-ти. Между тях на четвъртата редица ще се подреди първенецът за 2020 година Жоан Мир със Сузуки.

Куартараро позволи лека неправилност в своя съдбоносен тур при прекосяването на завои 7 и 8, която го закотви на последното място във втората фаза на квалификацията. Минута по-късно на същата част от пистата Еспаргаро се озова не земята, което пък остави испанеца десети.

На втория ред пък ще бъдат двамата водачи на ВР46 Дукати Марко Бедзеки и Лука Марини, които ще бъдат раздели от втория представител на Сузуки Алекс Ринс. Пред Баная на третата редица пък ще застанат Франко Морбидели и Маверик Винялес.

Първи отвън втората фаза на квалификацията остана водачът на КТМ Брад Биндър, който ще подели петия ред на утрешната стартова решетка с Джак Милър и Кал Кръчлоу. Зад тях на старта ще застанат Фабио Ди Джанантонио, Пол Еспаргаро, Йоан Зарко, Мигел Оливейра, Реми Гарднър, Алекс Маркес, Раул Фернандес, Тецута Нагашима и Дарин Биндър.

Надпреварата за Гран При на Малайзия, предпоследен кръг за сезон 2022 в MotoGP, започва на следващия ден в 10:00 часа сутринта българско време и ще може да бъде следена онлайн със Sportal.bg .

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР