Хорхе Мартин с Prima Pramac Racingспечели спринтовото състезание за Гран

...
Хорхе Мартин с Prima Pramac Racingспечели спринтовото състезание за Гран
Коментари Харесай

Хорхе Мартин спечели четвърти пореден спринт в MotoGP със силно представяне на Гран При на Индонезия

Хорхе Мартин с " Prima Pramac Racing " завоюва спринтовото съревнование за Гран при на Индонезия, 15-и кръг от Световния шампионат по мотоциклетизъм на писта в клас MotoGP. За него това е четвърта поредна и общо шеста победа в спринтовете от началото на сезона. След триумфа испанецът се изкачи на върха в класирането при водачите, откакто Франческо Баная (Италия) с " Дукати " приключи осми.

Той измина 13-е обиколки за 19:49.7110 минути. Втори на 1.131 секунди остана Лука Марини (Италия, Mooney VR46 Racing Team/Ducati), а трети се подреди Марко Бедзеки (Италия, Mooney VR46 Racing Team/Ducati) на 2.081 секунди след спечелилия.

Хорхе Мартин към този момент е отпред в класирането при водачите за първи път в кариерата си с 328 точки, следван от Баная с 321 и Бедзеки с 272 точки.

VR46 Racing също имаше мотив за празнуване, откакто двамата им състезатели се показаха героично и заеха места на подиума, макар че получиха травми през последните седмици.

Световният първенец Франческо Баная, който започва 13-и, откакто не съумя да приключи първата квалификационна сесия, остана на осмо място зад съотборника си Енеа Бастианини. " Дукати " обаче резервира водачеството в шампионата при конструкторите преди утрешния старт.

Шесткратният международен първенец Марк Маркес (Испания) с " Хонда ", който удостовери по-рано тази седмица, че ще се причисли към " Gresini Racing " за сезон 2024, отпадна в първата обиколка.

По-рано през днешния ден Лука Марини два пъти сложи връх на пистата и завоюва полпозишън в клас MotoGP за Гран при на Индонезия.

Италианецът първо сложи връх с 1:30.383 минута в първата част от квалификациите за място, след което усъвършенства личното си достижение във втората сесия с време от 1:29.978 минути, с цел да завоюва първи полпозишън в кариерата си.

Марини, който счупи ключицата си на Голямата премия на Индия предишния месец, е първият водач, който минава границата от 1 минута и 30 секунди на пистата " Мандалика ".

Пилотите на " Априля " Маверик Винялес и Алейш Еспаргаро приключиха втори и трети, до момента в който Хорхе Мартин ще започва от шеста позиция, а Франческо Баная ще бъде13-и в решетката.

Марко Бедзеки, трети в генералното класиране, остана на девето място, откакто претърпя злополука при започване на квалификацията.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР