Хорхе Лоренцо е предложил услугите си на Ducati в MotoGP,

...
Хорхе Лоренцо е предложил услугите си на Ducati в MotoGP,
Коментари Харесай

Лоренцо към Ducati: Пак можем да печелим заедно

Хорхе Лоренцо е предложил услугите си на Ducati в MotoGP, в случай че договарянията сред италианците и тяхната звезда, Андреа Довициозо, се провалят. Разговорите сред Дови и Ducati от няколко седмица са в застой. Причина за то е желанието на тима заплатата на Дови да бъде понижена по отношение на сегашната му, поради финансовите усложнения, подбудени от ковид пандемията.

„ След ковид паузата ще ограничим разноските си, заплатите на водачи ни ще бъдат понижени с цел да оказват помощ на тима “, съобщи спортния шеф на Ducati, Паоло Чиабати.

Според информация на медиите в Италия, Лоренцо е изпратил персонално известие на шефа на тима на Ducati, Луиджи Далиня, гласящо следното „ Добре съм, дайте ми мотора, можем отново да печелим дружно “, което загатва, че испанецът е заинтригуван в вероятно завръщане към дейна кариера в кралския клас.

Хорхе Лоренцо прекара два сезона в италианския отбор през 2017 и 2018, като в същото време записа 4 пол позиции, 2 най-бързи обиколки, 3 победи и общо 7 подиума. Испанецът приключи своята спортна кариера в края на 2019 година откакто прекара един изпълнен с травми сезон в Repsol Honda. През януари тази година, трикратният международен първенец в MotoGP подписа контракт като тест водач с Yamaha, като съглашението сред двете страни е до 31 декември тази година, което ще направи изцяло допустимо завръщането на Лоренцо в Ducati за началото на сезон 2021.

Сезон 2020 в MotoGP започва на 19 юли с Гран При на Испания на пистата „ Херес “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР