Хората всъщност се присмиваха на президента и речта на Доналд

...
Хората всъщност се присмиваха на президента и речта на Доналд
Коментари Харесай

Вашингтон пост: Триумфът на Тръмп пред ООН бе помрачен от бурен смях

" Хората в действителност се присмиваха на президента и речта на Доналд Тръмп пред Организация на обединените нации бе сполетяна от ориста, от която той постоянно се е страхувал ". Това е заглавието на публикация на " Вашингтон пост " за вчерашната тирада на президента на Съединени американски щати пред Общото заседание на международната организация. Според вестника Тръмп е целял да изясни на тази най-голяма международна сцена, че Съединени американски щати построяват суверенитет без значение от желанията и потребностите на другите страни, само че е получил справедливо наказване. Триумфът му бе засенчен от смях по негов адрес, когато се похвали, че за две години държавното управление му е постигнало повече от съвсем всички държавни управления в историята на Съединени американски щати. Този миг е индикативен за острите възражения на международната общественост към президент, който обича да нанася мъчителни удари на обичайни съдружници и сътрудници на Съединени американски щати в области като търговията, съюзите за сигурност и елементарната дипломатическа вежливост, написа вестникът, представен от Българска телеграфна агенция.

Изданието цитира Томас Райт от Института " Брукингс ", съгласно който Тръмп " постоянно е бил обладан от мисълта, че хората се присмиват на президента ". Експертът си напомня, че от средата на 80-те години Тръмп повтарял: " Светът ни се смее. Те мислят, че ние сме простаци ли? ". Райт оспорва изказванието на Тръмп от този момент, че всеки президент на Съединени американски щати е бил обект на подбив по света и предсказва, че вчерашната преживелица ще разгневи Тръмп и ще повлияе на присъщата му неустойчивост.

Но моментът не е просто объркващ. Той е образец за баснословните изказвания на президента, който съгласно наши калкулации, написа " Вашингтон пост ", за двете години на поста е направил над 5000 погрешни или подвеждащи изявления. Тъй като наближават междинните избори за Конгрес, Тръмп стартира да се хвали с дългия лист от достижения на своята администрация, както прави и на предизборни прояви, заключава вестникът.

Лондонският " Дейли телеграф " също отбелязва смеха в залата по адрес на Тръмп, само че притегля вниманието и към острите му рецензии към Иран, че е " водещ спонсор на тероризма в света " и че сее " безпорядък, гибел и опустошение ". Вестникът акцентира и апела на американския президент към страните по света да загърбят многонационалните организации и да сложат акцента върху потребностите на своите нации.

Речта пред Общото заседание Доналд Тръмп има отзив и в полския и израелския щемпел, защото в нея той похвали категорично няколко страни, измежду които Полша и Израел.

Полският вестник " Дженник " написа, че съгласно Тръмп в Полша " един популярен народ застава в отбрана на своята самостоятелност, сигурност и суверенитет ". Изданието отбелязва и подканата на Тръмп към Германия да се се поучи от Полша и да не изпада според от Русия, що се отнася до енергетиката. С построяването на " Северен поток 2 " Германия ще стане изцяло подвластна от съветската сила, цитира " Дженник " думите на американския президент пред Организация на обединените нации.

Изданието отбелязва, че Тръмп индиректно е подкрепил позицията на Варшава по миграцията с изказването, че миграцията не би трябвало да бъде ръководена от интернационален орган, който не отразява волята на жителите. Признаваме правото на всяка страна да има своя миграционна политика, съответстваща на националния му интерес, цитира " Дженник " речта.

В информацията си по тематиката " Джерузалем пост " извежда на челно място думите на Тръмп, с които той защищава решението си да признае Ерусалим за столица на Израел като ход в интерес на мира, както и обстоятелството, че речта е била подложена на критика от членове на Общото заседание. Мирът в Близкия изток напредва и не страда поради " признаването на очевидните обстоятелства ", а Израел е една " процъфтяваща народна власт в Светите земи ", привежда вестникът думите на Тръмп.

Според изданието в речта президентът на Съединени американски щати е приказвал малко за мирните си старания, само че е удостоверил уговорката си за привършване на близкоизточния спор. " Джерузалем пост " отбелязва констатацията на Тръмп, че в Близкия изток има доста страни, които поддържат решението му да се отдръпна от нуклеарната договорка с Иран и че там се основава " районен стратегически съюз " въз основа на споделени ползи.

Главният договарящ на ООП Саеб Ерекат, представен от вестника, споделя, че държавното управление на Тръмп " си затвори вратите към мира " и не може да играе ролята на медиатор след решението си да реалокира посолството си в Ерусалим. А израелският министър на защитата Авигдор Либерман споделя пред " Джерузалем пост ", че " в клуба на лицемери и лъжци, именуван " Общо заседание ", чухме една впечатляваща тирада на президента на Съединени американски щати ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР