Хората винаги се се питали, какво има горе сред звездите

...
Хората винаги се се питали, какво има горе сред звездите
Коментари Харесай

10 любопитни факта за Космоса ВИДЕО

Хората постоянно се се питали, какво има горе измежду звездите в Космоса. Днес астрономите са удостоверили съществуването на повече от 900 извънслънчеви планети, като броят им продължава да пораства. Има обаче обстоятелства за Земята и Космоса, които не всички знаят, а те са извънредно забавни. Ето 10 любопитни обстоятелството за Космоса.

1. Горещи планети

Венера е най-горещата планета в нашата слънчева система със междинна температура от 450 градуса по целзий. Да, Меркурий е по-близо до Слънцето, само че планетата няма атмосфера с цел да може да контролира добре температурата си.

2. Безброй звезди

Самият факт, че Космоса е голям и непрекъснато се уголемява, прави броенето на звезди маааалко трудничко. В момента учените знаят единствено броя на звездите в Млечния път, които са сред 200 и 400 милиарда, като всяка от тях може да крие по една вселена, като нашата.

3. Живот на Марс

От всички планети в нашата слънчева система, Марс е тази с максимален късмет за съществуване на живот. През 1986 г НАСА откриват фосили запазили микроскопични живи организми от разцвета на Червената Планета.

4. В Космоса никой не може да те чуе

В Космоса няма атмосфера, което значи, че звуковите трептения няма по какъв начин свободно да пътуват през него. Астронавтите сполучливо употребяват радио връзка между тях, до момента в който са в Космоса. На радио вълните не им пука от вакуума на безкрайната простор.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР