Хората винаги са се опитвали да се докоснат до боговете.

...
Хората винаги са се опитвали да се докоснат до боговете.
Коментари Харесай

Ставаме безсмъртни след 17 години


Хората постоянно са се опитвали да се допрян до боговете. Още от библейско време, когато са строили Вавилонската кула, дали тъй като съгласно античните текстове са по негов облик и сходство, са се стремили да доближат вечността.

С напредъка на техниката и науката, се оказва, че сме все по-близо до безконечния живот. Ето някои от огромните пробиви, които могат да доведат хората до безкрая. Изключване на гена на стареенето Учените от Северозападния университет в Щатите са разкрили по какъв начин безусловно да изключат гена в ДНК, който дава отговор за стареенето. Засега опитът се е прави измежду животни, само че може би ще продължи и с хора.

Клониране Учените считат, че обособени части/органи на тялото могат да бъдат клонирани, тъй че да бъдат трансплантирани, когато тялото на индивида остарее. Замразяване Много учени се застъпват за концепцията терминално заболели хора да бъдат замразявани, до момента в който медицината открие лек за тях. Някои от вложителите в разнообразни планове за попречване на гибелта са и най-влиятелните мозъци на съвремието ни, като да вземем за пример Сергей Брин, съосновател на Google, както и Лари Елисън, петият най-богат човек на планетата ни.

Един от учените, които са посветили живота си на побеждаването на остаряването, респективно и гибелта е Обри де Грей, е изброил някои от аргументите, заради които тялото ни умира: генните разновидности на клетките, които предизвикват рак, загубата на вода от клетките, загубата на разтегливост на тъканите и невъзможността на организма ни да регенерира мъртвите си кафези. Според учени, достигането на безсмъртието може да се случи в границите на идващите 17 години. Разбира се, безконечният живот не значи по-щастлив живот. Но може би от време на време да фантазиите са по-важни от крайната цел.

marica.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР