Хората винаги са използвали визуални методи за запаметяване на информация,

...
Хората винаги са използвали визуални методи за запаметяване на информация,
Коментари Харесай

Виртуалната реалност подобрява паметта

Хората постоянно са употребявали образни способи за запаметяване на информация, а виртуалната действителност може да се трансформира в идната разумна стъпка от напредъка

Дигиталното пространство може да сътвори нови способи за прогрес в региона на образованието и висококвалифицираните образования, уверени са американски учени

Изследователи от Университета в Мериленд (UMD) откриха, че хората запомнят информацията по-добре, в случай че тя се показва във виртуална действителност, а не на двуизмерния екран на личен компютър.

„ Данните демонстрират, че цифровото пространство може да сътвори нови способи за прогрес в региона на образованието и висококвалифицираните образования ”, споделя Амитаб Варшни, декан на Колежа по компютърни, математически и естествени науки в UMD, представен от TechCrunch.
още по тематиката
Изследването е много комплицирано и в него са взели участие към 40 души, „ въоръжени ” с компютри и VR каски. Резултатите от опитите демонстрират усъвършенстване в паметта на доброволците с 8,8%.

„ Хората постоянно са употребявали образни способи за запаметяване на информация, без значение дали са пещерни рисунки, глинени фигури, печатни текстове, изображения или видеоклипове ”, разяснява водещият откривател Ерик Крокос. „ Искахме да забележим дали виртуалната действителност ще се трансформира в идната разумна стъпка в този напредък ”.

Както демонстрират статистическите данни, потребителите на VR-каски се оправят с дилемите по-добре от потребителите на лични компютри. Изследователите считат, че виртуалната действителност прибавя нов пласт към добития опит и с помощта на това мозъкът по-лесно проучва и помни информацията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР