Хората винаги имат усещането, че поскъпването е много по-голямо. Поскъпванията

...
Хората винаги имат усещането, че поскъпването е много по-голямо. Поскъпванията
Коментари Харесай

Иван Нейков: Инфлацията ще е по-висока няколко години

Хората постоянно имат чувството, че повишаването е доста по-голямо. Поскъпванията са факт, инфлацията е друга, въпросът е докога ще продължи това. Има закон в стопанската система, който споделя, че има ли стопански растеж, той постоянно води до инфлация. Няма по какъв начин това да не се отрази на цените. Това съобщи някогашният обществен министър Иван Нейков.

" Така че това, че ще имаме проинвестиционна политика в идващите години, би трябвало да ни приготвя и по тази причина ще имаме най-малко няколко години по-висок инфлационен напън, в сравнение с бяхме привикнали да имаме ", изясни той.
Бившият обществен министър на Костов сподели кои пенсионери нямат потребност от помощ
Не е заслужено да дадеш 60 лева добавка на пенсионер, който взима 370 лева и на този, чиято пенсия е 1200 лв.. Трябва да се върнем към...
Прочети повече
По думите му инфлацията не може да се предвижда, само че може да се реагира, тъй че да се поддържат тези, които имат най-голямата потребност.

Бившият обществен министър Лидия Шулева счита, че покачването на цените е малко спекулативно. „ Производителите се стреснаха, че няма да могат да оцелеят и започнаха да покачват цената на стоките и услугите. Но потребителите реагираха. И компаниите започнаха да губят клиенти “, изясни тя.

Лидерът на КНСБ Пламен Димитрове на мнение, че има опити за отплата, да вземем за пример енергийни. " Но за хората, които работят в културата, просветителната система, обезщетения няма ", сподели той.

" Хората желаят 20-30% нарастване на заплатите. И това не е единствено в държания, само че и в частния бранш ", съобщи Димитров
Каква инфлация ни чака следващата година?
Нашата визия за инфлацията е в дисонанс с всички прогнози. Това съобщи Даниела Бобева, някогашен вицепремиер, в студиото на „ Рефере...
Прочети повече
„ Огромният проблем у нас е изоставащата конкурентоспособност. Когато приказваме за разпределение на разнообразни обезщетения, би трябвало да се обърне внимание на обещанието за оптимизация на дадени действия. Това ще докара до по-добро ръководство на ресурса и за увеличение на заплатите “, съобщи Шулева.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР