Хората видяха в акцията в парк “Росенец най-плътното олицетворение на

...
Хората видяха в акцията в парк “Росенец най-плътното олицетворение на
Коментари Харесай

Христо Иванов: Пеевски и Доган са част от необявената коалиция, която управлява България

Хората видяха в акцията в парк “Росенец ” най-плътното въплъщение на мръсната загадка на българската политика. Делян Пеевски и Ахмед Доган са част от необявената коалиция, която ръководи България.
Това съобщи съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов. Той отговори и на думите на президента Росен Плевнелиев, който през вчерашния ден разяснява в ефира на bTV, че основният прокурор Иван Гешев е бил определен по разпоредбите на Христо Иванов, както и че акцията в " Росенец " е съгласувана н НСО.

Иванов бе безапелационен, че няма правила, които да трансформират обстоятелството, че българските политици и депутатът Пеевски са напълнили Висшият правосъден съвет с “калинки”, които са били изпратени, с цел да изберат Гешев.

“Реформата, която желаех да направя, трябваше да докара до политическа отговорност за дейностите на Висш съдебен съвет. Най-големият проблем е съсредоточен в прокуратурата, от която зависи законността в страната. Когато бях министър влязох във ежедневен спор с тогавашния основен прокурор Сотир Цацаров. Настоявах за надзор и рационализация на държавното обвиняване. Бях самичък. Плевнелиев не ми даде картбланш и не ме подкрепи”, посочи той.

Според него когато властта изпадне в раздор с действителността, изпраща свои представители да приказват, което изкарва хората на улицата и налива “масло в огъня”.

“Когато имаме власт, която престане да реагира съответно и се появи министър председателят, който дава обещание смяна със промяната на 4 несъответстващи министъра с 4 още по-неадекватни, какво да чакаме? Това е повода и Орлов мост да е блокиран днес”, продължи Иванов.

По думите му преди 1 година Росен Плевнелиев му се обажда и го “кандърдисва” да създадат обща кандидатура с ГЕРБ за кмет на София: “Казах му - Борисов е заложил България, ГЕРБ, ръководството си в сарая на Доган, ще назначи Гешев и ще той ще трансформира страната в безправно състояние”.

Той изясни, че е координирал с НСО акцията си при първото събитие в парк “Росенец”, само че не и при второто, когато край Бургас имаше и жандармерия.

“Поне кметът на Бургас имаше достолепието да назова дейностите на жандармерията неточност. Видя се, че Борисов не може да си управлява хората на място. И в този момент постави индивидът, който беше на място там и ръководеше акцията. Това е най-голямото доказателство, че става въпрос за една промяна на пластелинено дребосъче на Пеевски с друго”, разяснява Иванов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР