Хората вероятно ще имат нужда от трета, бустърна доза на

...
Хората вероятно ще имат нужда от трета, бустърна доза на
Коментари Харесай

Може да е необходима трета доза от ваксината на Pfizer срещу COVID-19 в рамките на 12 месеца

Хората евентуално ще имат потребност от трета, бустърна доза на имунизацията на Pfizer и BioNTech против COVID-19 в границите на 12 месеца след слагането на втората доза. Това съобщи пред Си Ен Би Си основният изпълнителен шеф на Pfizer Алберт Бурла.

„ Вероятен сюжети е да има потребност от трета доза, някъде сред 6 и 12 месеца след втората, като по-късно може да има годишна реваксинация. В последна сметка разновидностите ще играят основна роля “, разяснява той по време на събитие, проведено от американската компания по опазване на здравето CVS Health.

„ Изключително значимо е да се потисне броя на хората, които могат да бъдат податливи на ковид, “, добави той.

Коментарът на Бурла идва след изявлението на основният изпълнителен шеф на Johnson & Johnson Алекс Горски, които съобщи през февруари, че хората може да имат потребност от реваксинация против COVID-19 всяка година, сходна на тази против сезонния грип.

Изследователите към момента не знаят какъв брой продължителна е отбраната на имунизациите против вируса, откакто човек си сложи втората доза.

По-рано този месец от Pfizer обявиха, че имунизацията на компанията резервира успеваемост от над 91% шест месеца след слагането на втората доза и има 95% успеваемост против тежко протичане на болестта. Скоро от Moderna разгласиха сходни резултати. Новите резултати на Pfizer са на база изследване измежду 12 000 души, като откривателите споделят, че са нужни повече данни, с цел да се реши точната дълготрайност на отбраната на имунизациите.

Представите на Белия дом съобщи в четвъртък, че Съединените щати се приготвят за опцията да бъде нужна бустър доза сред 9 и 12 месеца, откакто хората в началото са били имунизирани против COVID-19, съобщи Ройтерс.

„ Прочуваме трайността на имунния отговор. Изглежда мощен, само че разновидностите може да се трансфорат в предизвикателство. Те карат имунизациите да работят по-усилено. Мисля, че за задачите на планирането, би трябвало да чакаме, че ще се наложи да слагаме и бустърни дози “, разяснява  Дейвид Кеслер, основен теоретичен шеф на оперативната група за реагиране на COVID-19 на президента Джо Байдън пред съвещание на комисия на Конгреса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР