Хората вече не искат да си правят PCR тестове, откакто

...
Хората вече не искат да си правят PCR тестове, откакто
Коментари Харесай

Огромната част от хората с положителни антигенни тестове били на улицата

Хората към този момент не желаят да си вършат PCR проби, откогато антигенните проби са налични. Това заяви пред БНР ръководителят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София област доктор Виктория Чобанова.

Тя изясни, че доста от тях си вършат проучванията у дома, без да уведомяват доктор.

Огромната част от хората с позитивни антигенни проби се разхождат по улиците, пазарят, в градския превоз, пътуват, акцентира Чобанова и уточни, че PCR-ите понижават като %, тъй като всеки PCR значи карантина. За разлика от него антигенният тест давал същата информация, само че не означавал карантина.

По нейни думи, в случай че в този момент и антигенният тест въз основа на клинична картина стане съображение за карантина, на хората, които си вършат тези проби в домашни условия, никой не може да каже нищо. Според доктор Чобанова доста дребен % от хората ще известят здравните управляващи за позитивен подобен тест.

Тя изрази мнение, че е рационална, само че доста закъсняла мярка. По нейни думи това е трябвало да стане през август - преди хората да стартират всеобщо да боледуват, с цел да може да се изолират всички, които са носители на вируса.
 14-дневна карантина и след бърз антигенен тест
14-дневна карантина и след бърз антигенен тест

От 20% до 48% са медиците в другите области, които желаят да се имунизират

Д-р Чобанова предизвести за съществени проблеми при бъдещите , които ще се издават по време на изключителна епидемиологична конюнктура и изключително състояние. Тя уточни, че информацията ще се пази в облак, а джипитата няма да имат опция образно да разполагат с рецептата, с цел да я поправят и допълват. По тази причина има огромна възможност пациентите да се разкарват напред-назад, тъй като аптеката няма да може да извърши съответната рецепта.

Личният доктор недоумява по какъв начин ще се издава електронна рецепта при домашно посещаване и при изписване от болница, нито по какъв начин ще се поправят неточности.

Д-р Чобанова уточни, че макар заформящите те съществени проблеми с рецептите глобите за погрешно издадени предписания не престават да работят - 50 до 100 лв. на неточност. Тя предизвести, че електронните предписания ще усилят и опцията за неточност в аптеките.

" Не можем да създадем компютърна игра като запазим хартиеното зарче. Трябва да създадем и зарчето електронно. Същото вършим и тук - някаква комбинация сред разпоредбите за хартиените предписания и електронния метод на подаване ", означи медикът.
 Личните лекари ще издават е-направления и предписания при изключителна конюнктура
Личните лекари ще издават е-направления и предписания при изключителна конюнктура

За задачата ще е нужна единствено телефонна консултация, а не обзор

Тя уточни, че от момента, в който електронната рецепта стане наложителна, персоналните лекари няма да могат да издават рецепта на книжен притежател - единствената опция за това ще бъде при липса на връзка с националната система.

Д-р Чобанова съобщи, че не е решила дали ще се имунизира. Причината е, че няма задоволително информация за това дали може имунизацията да се слага, в случай че си контактен или си в инкубационен интервал, в случай че си интензивно работещ доктор с онкологично или друго заболяване. Тя изясни, че не предлага имунизацията на свои пациенти, тъй като не може да предлага нещо, за което не знае какво е.

Д-р Чобанова изясни, че й лишава повече време и сила да наблюдава какво желаят ръководещите да прави, в сравнение с да го свърши.
 Работодатели и синдикати съгласни джипитата да пращат на тест за COVID-19 по телефона
Работодатели и синдикати съгласни джипитата да пращат на тест за COVID-19 по телефона

Те ще се издават и съхраняват посредством профилиран медицински софтуер
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР