Хората, ваксинирали с две или три дози, са по-добре защитени

...
Хората, ваксинирали с две или три дози, са по-добре защитени
Коментари Харесай

Австрийският здравен министър: Ваксинираните са по-добре защитени от новия щам на COVID-19

Хората, ваксинирали с две или три дози, са по-добре предпазени от новия вариант на COVID-19 " Омикрон ", това сподели австрийският здравен министър Волфганг Мюкщайн, съобщи ТАСС
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 65
" Ние към момента не разполагаме с задоволително данни за новия вид на заразната болест. На този стадий сигурно можем да кажем следното – хората, получили две или три игли имат по-силна имунна система. Следователно - те са по-добре предпазени против " Омикрон ", сподели министърът във Виена.

Първият случай на новия вариант на COVID-19 бе регистриран в Австрия на 29 ноември. Става дума за човек, дошъл от Африка.

Правителството във Виена на 27 ноември ограничи полетите до и от Република Южна Африка, Лесото, Ботсуана, Зимбабве, Мозамбик, Намибия и Есватини поради разпространяването на мутиралия вид на  COVID-19. Допускат се единствено жители Австрия. Те след идването си би трябвало да бъдат сложени под 10-дневна карантина и да се записват като хора, завърнали се от рисков район.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 65  Д-р Симидчиев: Добре ще е Омикрон да е доминантен вариант, в случай че предизвиква по-леко боледуване Д-р Симидчиев: Добре ще е Омикрон да е доминантен вариант, в случай че предизвиква по-леко боледуване  Оксфорд: Ваксината на АстраЗенека може бързо да бъде обновена за Омикрон Оксфорд: Ваксината на АстраЗенека може бързо да бъде обновена за Омикрон  Regeneron: Омикрон може да понижи ефикасността на лекарството ни против COVID-19 Regeneron: Омикрон може да понижи ефикасността на лекарството ни против COVID-19
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР