Хората в неравностойно положение, ще подават по-малко наброй хартиени документи,

...
Хората в неравностойно положение, ще подават по-малко наброй хартиени документи,
Коментари Харесай

Отпадат хартиени документи, изисквани досега от социалното подпомагане

Хората в неравностойно състояние, ще подават по-малко наброй хартиени документи, с цел да получават услуги от Агенцията за обществено подкрепяне (АСП), заяви общественият министър Бисер Петков, представен от Българска телеграфна агенция.

Хората с увреждания към този момент няма да показват копие от решение на ТЕЛК, с цел да получат интеграционни добавки. До месец държавната организация " Електронно ръководство " ще сътвори връзка към регистъра на Националната експертна лекарска комисия (НЕЛК), в който са налични всички експертни решения на териториалните й звена, издадени след 2014 година Така Агенцията за обществено подкрепяне и други администрации, които се нуждаят от засвидетелствуване на това дали даден човек има издадено годно решение на ТЕЛК, ще получават информацията по длъжностен път.

АСП ще разпореди на териториалните си структури да не се изискват при кандидатстване за винетен стикер копие от годна застраховка " Гражданска отговорност ". Справките ще се вършат в обществения указател на Комисията за финансов контрол.

Съвместно с Национална агенция за приходите се подхващат дейности за присъединение към средата за междурегистров продан на информация от персоналния указател на обезпечените в Национална агенция за приходите, с цел да може да се удостоверява осигурителният статус на хората. Това значи, че при услугите, при които се изисква рентабилен аршин и за които в този момент заявителят би трябвало да показва служебна записка от работодателя, инспекцията за приходите също ще става по длъжностен път. По този метод в допълнение ще облекчим потребителите на услуги на АСП, които са уязвими групи от популацията, обществено слаби и хора с увреждания, разяснява министърът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР