Хората в Киев днес стояха на дълги опашки, опитвайки се

...
Хората в Киев днес стояха на дълги опашки, опитвайки се
Коментари Харесай

В Киев някои трупат запаси, други се опитват да се изнесат

Хората в Киев през днешния ден стояха на дълги опашки, пробвайки се да се снабдят с хранителни артикули, откакто съветските сили нахлуха в Украйна и голямо запушване блокира основния път в западната част на столицата, до момента в който други се опитваха да избягат, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Киев не беше атакуван, само че се виждаха признаци на раздразнителност, защото самолети прелитаха над главите на хората, чуваха се детонации и рано сутринта прозвуча сирена за изключителни обстановки.

Дори след седмици на предизвестия от страна на украински и западни политици, че съветската офанзива е неизбежна, някои хора бяха сварени неподготвени в града с население от към три милиона души.

" Не чаках това. До тази заран имах вяра, че нищо няма да се случи ", споделя Никита, 34-годишен експерт по маркетинг, който чакаше на дълга опашка в супермаркет с бутилки вода, насъбрани в пазарската му количка.

" Събудиха ме. Аз съм възрастен здрав мъж. Събрах си нещата, купих храна и ще остана вкъщи със фамилията си ".

Други супермаркети и магазини за хранителни артикули също бяха цялостни с купувачи, които се готвят да останат в Киев, а кредитните и дебитните карти към момента работят.

Други поданици бяха решени да заминат и да намерят, както те считат, относителна сигурност в Западна Украйна, откакто съветският президент Владимир Путин подреди започване на " специфична военна интервенция " в източната част на страната.

Преди обяд беше спряно придвижването по четирилентовия път към западния град Лвов. Автомобилите се простираха обратно на десетки километри, оповестиха очевидци пред Ройтерс.

" Отивам си, тъй като стартира война, Путин ни атакува ", сподели Оксана, шофьорка на една от колите, която беше заседнала в задръстването с тригодишната си щерка на задната седалка.

" Страхуваме се от бомбардировки. "

Тя сподели, че непосредствената ѝ цел е просто да се измъкне от Киев, център на властта в Украйна и седалище на държавното управление, президентството и Народното събрание. Добави, че откакто това и се удаде, ще реши къде да отиде.

" Кажете им (на Русия): " Не можете да вършиме това. Това е толкоз плашещо ", добави тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР