Хората в Беларус протестират против несправедливостта. Тя е предизвикана от

...
Хората в Беларус протестират против несправедливостта. Тя е предизвикана от
Коментари Харесай

Шушкевич: Путин иска страни като България и Беларус в бъдещата си руска империя

" Хората в Беларус стачкуват срещу несправедливостта. Тя е провокирана от Лукашенко, от неговата необразованост, лакомия, от метода, по който ръководи, от фалшификациите на изборите и от желанието му да върне Беларус в орбитите на нещо на нов Съветски съюз ". Това съобщи първият президент на свободна република Беларус Станислав Шушкевич в предаването " Свободна зона с Георги Коритаров ". 

" Тук се намесиха и други външни сили. Става въпрос за демократична Европа от една страна, която осъжда режима на Лукашенко и желае нашата страна да се завърне към правилата на свободата и на плурализма. Втората мощ е Кремъл. Русия се радва на проблемите в Беларус. Владимир Путин неведнъж е казвал, че приготвя въоръжени сили, които при положение на потребност да се намеся и дори да се опитат да върнат Беларус в орбитите на едни доста директни зависимости от Русия “, сподели още Шушкевич.

„ В момента Путин и Лукашенко са се обединили като усили и натрапват боязън на беларуските жители и резултатите са налице. Петима души към този момент са починали вследствие на митингите, има голям брой задържани, ранени и изчезнали. Лукашенко няма различен излаз, с изключение на да се държи като зависещ на Кремъл и да организира такива политики, които възпроизвеждат взаимозависимост на Беларус от Русия. Да се противостои на такава неправда и на такава дива мощ, която се ползва против жителите на Беларус , е извънредно мъчно. Протестиращи студенти се изключват от университетите, стачкуващи са уволнени от работа. Ако казусът опираше единствено до Лукашенко, ние щяхме да го разгадаем със лични сили. Но в случай, че зад всичко това стои Владимир Путин , ми е доста мъчно да предскажа по какъв начин ще приключи обстановката “, безапелационен е Шушкевич.

" Владимир Путин неведнъж е заявявал, че желае да възвърне въздействието на Кремъл в тези страни, където Русия е имала обичайно въздействие. Говорим за страни като България , като Беларус , а и други. Т.е., той желае да сътвори империя от нов вид. Навремето ние разрушихме „ пандиза на народите “, какъвто беше Съветският съюз. Сега обаче Путин желае да се върне назад към основаването на съветска империя, която да прилича Съюз на съветските социалистически републики. В желанието си да реализира това внушава, че сега демократичният свят се сплотява против Лукашенко и против Русия , което е грандиозна неистина ", разяснява някогашният държавен глава на Беларус. 

„ Лукашенко е в тежка директна взаимозависимост от Русия. Беларус е страна с голям дълг и имаме доста проблеми. От друга страна Путин ускорява въздействието си в страната ни. Нашият късмет е в младежите, които се надявам посредством своите митинги в никакъв случай да не позволен независимостта на Беларус да бъде ликвидирана посредством завръщането ѝ в някаква близка имперска орбита на Русия. Впрочем, съветска империя без Украйна и Беларус е невъзможна. Ето за какво това са главните страни, които са подложени на напън ", заключи Станислав Шушкевич.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР