Хората в Ассеновград са нормални и разумни, влязоха в положение.

...
Хората в Ассеновград са нормални и разумни, влязоха в положение.
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Циганите в Асеновград минават средната граница на наглост

Хората в Ассеновград са естествени и рационални, влязоха в състояние. Успяхме да ги убедим да спрат митингите с това, което обещахме преди две седмици и с това, което е направено за последните десетина дни. Те се убедиха, че поетите задължения се извършват, което даде една нова фаза на доверие. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ вицепремиерът по икономическата и демографската политика и съпредседател на Обединени патриоти Валери Симеонов.

След 14 дни ще имаме още веднъж среща, с цел да докладваме какво сме изпълнили от това, което сме поели като задължения като страна и община. Бяхме поели няколко уговорката и досега ги изпълняваме – да има засилено полицейско наличие, до момента в който е нужно, да има инспекция на хората без адресна регистрация в циганската махала в Асеновград, да бъде осъществено бързо следствие на побоя. Отделно от това общината мина към описването на незаонните постройки и към този момент е даден период за доброволното унищожаване на 17 постройки. Това убеди протестиращите, че отсреща си имат хора, които извършват поетите задължения и те прекратиха митингите си. Те са хората, които ни заплащат и ние ще работим за отстояване на ползите им, уточни Симеонов.

Тази категория роми в Аеновград минава междинната граница на безочливост в останалата част от страната. След побоя заканите са траяли. Не са били доста, само че е имало такива, сподели съпредседателят на Обединени патриоти.

Той посочи, че от през днешния ден полцицията охранява децата, които упражняват на бент. "40-те извора ". Паралелно с това с шефката на Напоителни системи поставихме спомагателни табели, че е неразрешено плуването и полицията има ангажимент да следи за спазването на възбраната. Плажният сезон там завърши, акцентира Симеонов.

Следващият ангажимент, който поехме, е в циганската махала да бъде построен полицейски сектор. Той би трябвало да бъде построен до месец на общинска земя и в него ще има непрекъснато полицейско наличие, посочи вицепремиерът.

Поетите задължения ще бъдат спазени. Имам поддръжката на държавното управление. Всеки ден се прахосват десетки хиляди лв. единствено за защита на циганската махала. Няма смисъл от това на всичкия ни хал. Само с митинги нищо няма да се реализира. Навсякъде ще бъдат подхванати съответните законови дейности. Никой да не си мисли, че ще бъде пропуснат. Ще прилагаме закона в цялата му тежест. Ако се постанова, ще сложим полицейски ръководства и в други цигански махали в страната, закани се Валери Симеонов.

Той разяснява и заведената във Върховния касационен съд тъжба против решението на Арбитражния съд, който е взел решението, с държавното управление се задължава да промени изискванията в контракта с компанията на братя Домусчиеви KG Maritime Shipping за приватизация на Българския морски флот и да заплати избрана сума. Смятам, че този път Върховният касационен ще отбрани интерсите на страната, тъй като има доста тежки нарушавания. По силата на този контракт на десетата година от приватизацията – 2018-а, би трябвало да бъдат прегледани изискванията. По контракт към 2018 година би трябвало да работят 2300 индивида, които през 2008 година са били 2800, а към 1 януари 2016 година работещите в БМФ са 124. Здраво редуциране е падало през годините. По контракт към 2018 година тонажът би трябвало да е 1,3 млн. бруторегистъртона, а към 1 януари 2016 година е 800 000. Към 1 януари 2016 година 40% от корабите са нарязани на скрап, съобщи вицепремиерът. По думите му се приготвя банкрут на сдружението.

Той сподели още, че има квалифициран документ на държавното управление, с който собствеността върху дом-паметника Бузлуджа ще бъде трансферирана безплатно на Българска социалистическа партия за период от 10 година Симеонов обаче акцентира, че Обединени патриоти са изрично срещу. По тази логичност ние можем да желаяме Шипка, а ГЕРБ като най-голяма партия да изиска да му се трансферира БДЖ. Откъде накъде – тъй като го желае Корнелия Нинова? Никога няма да се съгласим с това, акцентира Валери Симеонов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР