Хората в Англия ще са свободни да посещават пъбове за

...
Хората в Англия ще са свободни да посещават пъбове за
Коментари Харесай

Англия се готви да го удари на живот след 4 месеца карантина

Хората в Англия ще са свободни да посещават пъбове за първи път от близо 4 месеца идния понеделник, съобщи Политико.

От началото на идната седмица кръчмите в страната ще могат да одобряват клиенти навън, стига те да са на групи по не повече от шест индивида от най-много 2 разнообразни семейства. В Шотландия и Уелс пъбовете ще работят едвам след две седмици от 26 април. 

Поради хладното време бизнесите, които въпреки всичко ще проработят, влагат хиляди в одеяла, лампи за външно отопление, нови мебели, подобаващи за изнасяне на открито, където евентуално постоянно ще бъдат мокрени от типичния дъжд, покривни тенти.

След като английският министър председател Борис Джонсън разгласи програмата за последователно унищожаване на противоепидемичните ограничения резервациите за първите няколко дни независимост за заведенията за хранене и пъбовете в страната бяха изчерпани буквано за часове.

Хладното време, проблеми с оборотния капитал и незадоволително свободно място са главните аргументи, заради които не всички заведения ще могат да отворят. По проект кръчмите без градини или достъп до третоарно пространство могат да работят от 12 април, само че единствено за пласиране на питиета и храни за у дома, а сервирането на закрито в страната ще рестартира едвам на 17 май.

„ В понеделник ще отворят единствено 1/3 от всички пъбове и единствено 1/3 от тях ще могат да генерират чиста облага “, счита Джеймс Калдер, изпълнителен шеф на Обществото на самостоятелните пивовари, в което членуват 830 бирарии за крафт бира.

Wetherspoon, компания която има 750 пъба в Англия, ще може да отвори 396 от тях в понеделник, а Mitchells & Bulters, които имат 1500 заведения, ще отворят едвам 270 от тях.

Над 2000 заведения във Англия оповестиха банкрут откакто рестриктивните мерки против разпространението на Коронавирус бяха въведени предходната година, оповестява Британската асоциация на бирата и кръчмите. Това е към 5% от всички.

Все още някои от заведенията чакат обещаните от държавното управление помощи. Държавата ще даде 5 милиарда паунда, с цел да ги избави от фалит.

Англия е измежду страните с най-напреднало равнище на имунизация, като на 100 индивида са към този момент сложени 55 ваксини.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР