"Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година да

...
"Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година да
Коментари Харесай

7 прекрасни къщички за гости из България, идеални за сладко бягство през септември

"Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година да стане лято и цялостен живот да са щастливи... " . Казал го е Умберто Еко. И ние имаме вяра твърдо в това - че не трябва да чакаме и отлагаме, а да сътворяваме хубавите мигове тук и в този момент.

А с наближаването на дългия празничен уикенд към 22-ри септември, ще имаме малко повече време за бягство измежду природата.

Ето за какво благодарение на уеб страницата за резервации на къщи за посетители, хотели и хостели Booking.com, взехме решение да ви споделим няколко от най-красивите, приятни и прелестни къщи за посетители в България, които са съвършени за малко уикенд бягство от шумния град по всяко едно време от годината... А за какво не и да планирате идната си отмора още през днешния ден?

Вижте 7 оферти за първокласен релакс в обичаните дестинации из страната като Боженци, Ковачевица, Жеравна, Копривщица и почерпете ентусиазъм от мненията на туристи, тествали тези невероятни кътчета от парадайса:

Къща за Гости Лаванда, Ковачевица

"Всичко доста ни хареса. Високата оценка и отличните мнения са подлпатени на 100%. Щастливи сме, че услуги на това равнище се оферират в България и отсреща имаш качество, комфорт, улеснение... А храната... храната е божествена! ", споделя посетител на местоположението.



Село Ковачевица е ситуирано на 1020 м. надморска височина в най-югозападната част на Родопите, по поречието на река Канина (Кървава река). Тo се намира на 24 км североизточно от град Гоце Делчев и на 17 км северно от село Гърмен.



За бързото разгръщане на селото способствали доста фактори - изобилието на питейна вода, мек климат, обширни пасища, богата природа. Днес селището е един несравним и скъп исторически комплекс, който от 1977 година е разгласен за исторически и архитектурен резерват.



Възможност за излети тук има до Лещен, Банско, Рилски манастир, Роженски манастир.

* * *

Йовина къща, Жеравна

"Къщата се намира на доста красиво място, гледката беше неповторима! Самата къща също, излъчваше старовремски уют! Персоналът беше доста радушен и общителен! Почувствахме се като вкъщи! ", споделя посетител на къщата.



Село Жеравна е ситуирано в източната част на Стара планина на 640 м надморска височина. Намира се в пазвите на живописна долинка с китна зеленина.



Това населено място притегля многочислени фенове на природата и туристи със старинната си архитектура и вековна история. В селото са непокътнати доста къщи на повече от 300 години. Жеравненските къщи са построени напълно от дърво и съвсем всички имат сходна комбинация. Те са съхранени и до през днешния ден по този начин, както са изглеждали по време на Възраждането. Затова селището е оповестено за Национален архитектурен резерват.



Възможност за екскурзии има до Велики Преслав, Мадара, Плиска.

* * *

Къща за Гости Странноприемницата, Боженци

"Мястото е супер! Ресторанта с невероятна кухня, топло и уютно посрещане. Цените са повече от прилични! Стаите са общоприети, само че извънредно чисти и приятни. Препоръчвам го! Страхотно местенце. ", споделя посетител на къщата.



Боженци е малко селце, сгушено в северните скатове на Централна Стара планина на 750 м надморска височина. Намира се на 15 км югоизточно от Габрово и е ситуирано в долина, прорязана от дребна вада.



Боженци е изящен архитектурно-исторически резерват, съхранил доста къщи-паметници на българския възрожденски дух.



Възможности отсам има за екскурзии до Етъра, Трявна, Соколски манастир, Дряновски манастир, Пещерата Бачо Киро, Паметника Шипка.

* * *

Къща за Гости Ценови, Копривщица

"Нямам забележки! Изключителна непорочност,прекрасни условия, а за личния състав нямам думи,просто съвършено беше всичко, вкусна кухня! Пак ще ги посетим! ", споделя посетител на къщата.



Израснал в пазвите на Средна гора, град Копривщица е ситуиран на 1060 м надморска височина, а близо до него се извисяват двата най-високи върха в Средна гора - Богдан (1604 м) и Буная (1594 м).



Копривщица е неповторимо населено място, което е запазило над 300 паметника на българската просвета от времето на Възраждането. По терасовидните скатове са построени старинни къщи с огромни стрехи, каменни оградни зидове и необятни дървени врати. Къщите имат богата външна украса - доста прозорци и кепенци, издадени еркери и много от тях са боядисани в синьо, жълто или алено.



А разположението подготвя и до опция за екскурзия до Старосел.

* * *

Вила за посетители "Рупцовото ", Смолян

"Мястото е положително. Гледката към язовира е невероятна ", споделя посетител на вилата.



Смолян е изумителен град, ситуиран в тясното дефиле на река Черна в Източните Родопи. В града са непокътнати голям брой къщи и църкви, строени през XVII - XIX век. Най-интересни измежду тях са: Алибеевият конак (1751г.), Пангаловата къща (1860г.), Келевската къща (1860г.), Сгуровата къща (1866г.) и други В квартал Райково се намира архитектурно - етнографски резерват Чешитската махала. В селището има построен планетариум, етнографски музей и художествена изложба.



От Смолян потеглят доста туристически направления из Родопите. Недалеч от тук се намират смолянските езера и смолянският водопад. В градчето има два огромни и голям брой дребни фамилни хотели. Прекрасната природа, мекият климат, близостта му до планината и до курорта Пампорово, вършат Смолян атрактивен за туристите през цялата година.



Възможности за екскурзии до Чудните мостове, Перперикон, Бачковски манастир, Слона, Триград, Дяволското гърло.

* * *

Къща за Гости Слънчев Цвят, Цигов чарк

"Мястото е положително. Гледката към язовира е невероятна ", споделя посетител на къщата.



Цигов чарк е български планински курорт. Намира се на югозападния бряг на язовир „ Батак “, който е шестият по величина язовир в България.



Цигов чарк се намира на 7 km от град Ракитово и на 7 km от град Батак, на 19 км от Велинград и на 43 км от Пазарджик. Курортът предлага благоприятни условия за лов и лов на риба, водни спортове и занимания.



* * *

Къща за Гости Диабора, Арбанаси

"Престоят в къщата ни беше превъзходен. Тя се намира на доста красиво място, има всички улеснения, обслужването беше на високо равнище. ", споделя посетител на къщата.



Арбанаси е старинното населено място, което се намира в Северна България, община Велико Търново. Селището има прелестен аспект към хълмовете Царевец и Трапезица. Историята на Арбанаси е богата и изпълнена с доста забавни обстоятелства и събития.



Днес като завещание са са останали непокътнати 144 къщи, църкви и манастири с богата архитектура и вътрешна декоративна декорация, стенопис и резба.



Тези неповторими монументи с историческо значение притеглят туристи от целия свят.

За още потребни и практични публикации харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР