Хората трябва да знаят как функционира даден изкуствен интелект (система

...
Хората трябва да знаят как функционира даден изкуствен интелект (система
Коментари Харесай

ЕП за изкуствения интелект: Трябва хората да могат да останат незаобиколими

Хората би трябвало да знаят по какъв начин действа даден изкуствен интелект (система за автоматизирано взимане на решения), какъв е методът за контакт с човек, имащ право да взема решения, които са част от обсега на системата както и по какъв начин решенията на системата могат да бъдат проверявани и поправени. Това се споделя в резолюция на Европейския парламент.
Резолюцията, призната с повдигане на ръка, ще бъде изпратена на Европейския съвет (държавите членки) и на Комисията, които би трябвало да вземат поради позицията по отношение на изкуствения разсъдък. Европейската комисия разгласи, че ще показа своя проект за европейски метод за изкуствения разсъдък на 19 февруари, 2020 година.
Евродепутатите са безапелационни, че изкуственият разсъдък и автоматизираните системи би трябвало да употребяват " единствено висококачествени и безпристрастни набори от данни и " разбираеми и безпристрастни логаритми ". Трябва да бъдат основани механизми за обзор за премахване на възможни неточности в автоматизираните решения. Трябва също по този начин да бъде допустимо потребителите да търсят по правосъден ред обезщетение за дефинитивни и непрекъснати автоматизирани решения, споделя Екологичен потенциал.
" Хората постоянно би трябвало да носят крайната отговорност за препоръчаните от изкуствения разсъдък решения и да могат да анулират решения, взети в подтекста на професионални услуги, като да вземем за пример в медицинските, правните и счетоводните специалности, както и в банковия бранш ", акцентират евродепутатите.
Екологичен потенциал приканва за скица за оценка на риска на изкуствения разсъдък и автоматизираното взимане на решения и за общ метод на Европейски Съюз, който да способства за гарантирането на изгодите от тези процеси и смекчаването на рисковете в целия Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР