Хората трябва да знаят, че никой не може да бъде

...
Хората трябва да знаят, че никой не може да бъде
Коментари Харесай

Юрист: Не могат да те уволнят заради липса на сертификат, но има неясноти за уточняване

Хората би трябвало да знаят, че никой не може да бъде уволнен единствено тъй като не е показал зелен документ. Тук е въпросът дали, в случай че не ни позволяват до работното място, можем да се водим самоотлъчили се. Това разяснява юрист Мария Петрова в петък пред БНР.

Тя съобщи, че Министерството на труда и обществената политика би трябвало да излезе с рекомендация, с цел да е ясно какво се случва с тези хора.

“В момента решението, което е открито, е те да бъдат пускани в неплатен отпуск, в случай че въобще можем да приказваме за такова решение, тъй като да лишиш някого от правото му на труд и респективно правото му на приходи, не е най-хуманното нещо, което можеше да се случи в обществото. ", уточни тя.

" Решенията от тук нататък можем да търсим, като отложим дейностите на тази заповед, като разтълкува Министерство на здравеопазването, взаимно с Министерство на труда и обществената политика, част от неразбираемите точки и метода, по който ще се случват нещата “, счита Петрова.

Според нея би трябвало доста скоро да се вземе решение какво се случва с децата, които час по-скоро би трябвало да бъдат върнати в учебните заведения.

" Защо за следващ път пред държавната администрация се направи един огромен поклон, а в това време беше посечен бизнесът – да се намерения за отплата в тази посока “, разяснява още тя.

" Разчитам актуалната обстановка като тревожна, тъй като още преди да се вкарат всички тези неща при започване на седмицата обясних, че чакам безпорядък, тъй като не всички благоприятни условия и хипотези бяха прегледани. За страдание за опреден път се оказах права. Заповедта беше много закъсняла във времето, само че прибързана по отношение на времето, в което беше избрана, и сложи хората в една патова обстановка, без изясненост за доста от тях “, добави Петрова.

Имаше рекомендация на Министерство на здравеопазването, която не предлагаше хората с високи антитела да се имунизират и тези хора бяха в един очаквателен режим. Какво ще се случи с хората, които относително скоро са преболедували, за тях също няма изясненост? Не можем тотално да ги пренебрегваме от обществения оборот.

Виждаме каква огромна степен от работещите в лечебните заведения се редят всяка заран на опашки за проби, добави тя.

“Не съм срещу имунизациите, срещу съм разделянето на обществото на ваксъри и антиваксъри, още повече когато става въпрос за една целесъобразна ваксина. Това, което следим в последните дни, е чиста форма на така наречен “мека насила “, на извиване на ръце на жителите и на слагането им в извънредно сложна обстановка “, разяснява Петрова.

“Ако би трябвало да търсим отговорен дано не виним постоянно страната, а да погледнем и към обществото, което цяло лято пропусна да съблюдава каквито и да било ограничения. В един миг като че ли всички не помниха, че сме в пандемична конюнктура. Сега берем отрицателните плодове от това държание. ", съобщи тя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР