„Хората трябва да са абсолютно наясно и да са спокойни,

...
„Хората трябва да са абсолютно наясно и да са спокойни,
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Увеличение на цената на топлинната енергия няма основания да има и няма да има

„ Хората би трябвало да са безусловно наясно и да са спокойни, че нарастване на цената на топлинната сила няма учредения да има и няма да има”, сподели в предаването „ Събуди се” по Нова телевизия министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

„ Може би сътрудниците от КЕВР не можаха да обяснят добре това, което са създали като калкулации, като методика, на база, на която е избрана цената на топлинната сила. Оттам пристигна огромното комплициране, вследствие на което някой взе безусловно несъпоставими числа и направи един извод, че цената на топлинната сила се усилва с 22 %.

Истината е напълно друга. Вие знаете, какъв брой значими договаряния организирахме с нашите сътрудници от " Газпромекспорт " и какви положителни резултати постигнахме. Такова рекордно понижение на цената на природния газ за българския пазар в никакъв случай не е имало. Няма по какъв начин цената на топлинната сила при тези параметри на природния газ, да се усили. Истината е, че цената на топлинната сила ще намалее с 14 %, по отношение на цената на топлинната сила за сегашния регулаторен интервал ", изясни министърът.

По думите й, това ще се случи от новия регулаторен интервал от 1 юли 2020 година до 30 юни 2021 година

„ За да могат хората да са безусловно наясно и да са спокойни, че нарастване на цената на топлинната сила няма учредения да има и няма да има, ще кажа единствено следното, междинната цена на топлинната сила за този регулаторен интервал е 93 лева, а цената на топлинната сила за идващия регулаторен интервал на база на избраната междинна годишна планирана цена е 80 лева

Оттук излиза наяве, че цената на топлинната сила за идващия регулаторен интервал ще бъде с 14 % по-ниска от актуалната ", сподели още Теменужка Петкова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР