Хората трябва да бъдат оставени да пият, пушат и ядат

...
Хората трябва да бъдат оставени да пият, пушат и ядат
Коментари Харесай

Норвежката здравна министърка: Оставете хората да пият, пушат и ядат

Хората би трябвало да бъдат оставени да пият, пушат и ядат "колкото си желаят ", съобщи новата здравна министърка на Норвегия Силви Листауг и си навлече поредна вълна от рецензии против себе си. Според нея пушачите незаслужено са докарани до положение да бъдат презирани, съобщи Би Би Си.
Листауг е определяна като популистка с антиимигрантски възгледи. Членува в дясната Партия на напредъка от съдружното държавно управление, водено от Консервативната партия.
През 2016 година министърката стана обект на подбив, откакто си постави избавителен костюм и скочи от лодка в морето, с цел да види какво е да си емигрант. Преди година бе принудена да подаде оставка, откакто упрекна ръководещите, че поставяли "правата на терористите " пред националната сигурност, тъй като спрели закон за лишаване норвежкото поданство на обвинени терористи.
Силви Листауг бе назначена на поста в петък, въпреки че критиците ѝ споделят, че съвсем не схваща от опазване на здравето.
В понеделник в изявление за националната тв тя съобщи: "Отправната ми точка за публичното здраве е напълно елементарна. Не възнамерявам да се държим като морална полиция и няма да споделям на хората по какъв начин да си живеят живота, а имам намерение да им оказа помощ да получат информация и на нейна основа да вършат избор ".
"Хората би трябвало да могат да пушат, да пият и да ядат алено месо колкото си желаят. Властите може да ги осведомят, само че те задоволително знаят кое е здравословно и кое не. Мисля, че пушачите бяха докарани до положение да ги презират. Затова са принудени да се крият, а това е неуместно. Пушенето не е нещо положително, тъй като вреди, само че пълнолетните хора би трябвало сами да решат какво да вършат ", уточни Листауг, която е някогашна пушачка, само че понякога отново пали по цигара.
Според нея управляващите би трябвало да изработят тактика, която да защищити младежите от пушене и да помогне на възрастните да откажат цигарите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР