Хората споделят, че плъховете са навсякъдеПандемията очевидно е била полезна

...
Хората споделят, че плъховете са навсякъдеПандемията очевидно е била полезна
Коментари Харесай

Плъхове плъзнаха във Франция

Хората споделят, че плъховете са на всички места

Пандемията явно е била потребна за плъховете във Франция. По време на многочислените локдауни хората трябваше да си стоят вкъщи, до момента в който плъховете можеха да се развъждат необезпокоявани. Затова в този момент доста френски градове имат сериозен проблем, предава

Според оценките на всеки гражданин на Страсбург се падат до два плъха.

Ловецът на плъхове Тиери Боден е непрекъснато ангажиран. Той обикаля от мазе на мазе и слага примамки с отрова за плъхове.

“Не можеш да бъдеш страхливец в тази работа, тъй като плъхът може да изскочи против теб във всеки един миг ”, споделя Боден.

А плъхове има доста. Много повече, в сравнение с преди локдаун режимите, когато ловците на плъхове би трябвало да си стоят у дома. Тогава гризачите стартират да се развъждат гладко.

“На всеки два или три месеца плъхът ражда от осем до 10 дребни. В рамките на две години това са повече от 100 000 плъхове. Това е безкрайна борба ", прибавя експертът по битка с вредителите.

Дори и в елзаския метрополис Страсбургплъховете са имали оптимални условия по време на пандемията. Те се развъждат отлично и от този момент се появяват на всички места.

Проблемите са изключително тежки тук, в по-бедните квартали на Страсбург.

Хората споделят, че плъховете са на всички места. " Разхождам се из квартала си тук и на всеки ъгъл има плъхове. Намираме се в Страсбург, европейската столица, столицата на правата на индивида. Това е срамно! " споделя гражданин на града.

Хамида Бутхата живее в този квартал от 30 години. Той е засегнат от градската администрация.

" Това не може да продължава по този начин. Не можете да оставите хората да живеят измежду плъхове и хлебарки. Това не може да се допусне ", споделя той.

“Хората тук би трябвало да живеят измежду плъхове. Плъховете гризат кабелите на колите. Хора също са били ухапани. А в градския съвет се разисква дали плъховете са в действителност нездравословни, или са част от средата. Тези хора не знаят какво се случва или имат проблем, едно от двете ", споделя Бутхата.

Общинският консултант Бенжамен Суле не желае да унищожи плъховете, само че желае да ги принуди да останат подземен. Първите ограничения се взимат за тази сграда, където се изхвърля отпадък.

“Имаше дупки, плъховете излизаха тук. Затова поставихме решетки тук, с цел да не могат да преминат ", споделя Суле.

Оказва се обаче, че и плъховете имат политическо лоби. Градският съвет на Страсбург е разграничен на съперници и последователи на плъховете.

“Тези животни към този момент не могат просто да се върнат в дивата природа, тъй че няма къде да живеят ”, споделя Мари-Франсоа Хамар, общинска съветничка в Страсбург.

“Истинският въпрос е: по какъв начин да помогнем на хората, а не по какъв начин да помогнем на плъховете, с цел да могат по-лесно да си намерят дом ”, показва Ребека Брайтман, общинска съветничка в Страсбург.

Точно това мисли и ловецът на плъхове Тиери Боден. Той преди малко е минал в допълнение образование, с цел да може да управлява плъховете още по-ефективно.

“Винаги ще има плъхове. Има толкоз доста къщи и изключително здания със обществени жилища. Винаги имаме потребност от нас ”, споделя Боден.

Сега Боден и сътрудниците му ползват новоприетите техники на всички места. Така че за френските плъхове може би скоро още веднъж ще настъпят сложни времена.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР