Хората си слагаха снимки на Бойко Борисов, когато България водеше

...
Хората си слагаха снимки на Бойко Борисов, когато България водеше
Коментари Харесай

Врабчев: Хората си слагаха снимки на Борисов, когато България водеше Западните Балкани към Европа

„ Хората си слагаха фотоси на Бойко Борисов, когато България водеше Западните Балкани към Европа. В момента сме най-нехаресваните, тъй като някой обслужи непознат интерес ”. Това съобщи пред „ Евронюз ” Андрей Врабчев от фондация " Татковина ".

Той съобщи, че офанзивите над българските клубове в Македония не трябва да бъдат фокус на медиите.

Всякакви хулигански изяви не могат да бъдат дневният ред на междудържавни връзки и то дано да сме наясно, че за България Македония е доста значима и е доста значимо ние да се сближаваме. Според Врабчев нямаше да се стигне дотук, в случай че България не беше сложила условия за своята поддръжка за интеграцията на Република Северна Македония (РСМ) към Европейски Съюз.

„ Нямаше да се стигне дотук, в случай че ние не бяхме дали алена светлина преди този момент, защото връзките ескалираха поради ветото. Що се отнася до тези клубове, те нямат действителна активност, те не са държавни и самото им битие е направено, за може да се правят такива провокации “, разяснява той.

Посегателство стана тъкмо, когато трябваше – когато нещата се предвижваха сред Македония и България. След това тези клубове се появиха доста след единствения, който аз познавам, български културен клуб в Македония, който има действителна активност и това е БККС.

По думите на Врабчев БККС съществува повече от десетилетие и има действителна активност, само че до момента не е имало похищения над него.

„ Той е клубът, който фактически стигна до самопризнание на политическо равнище, че в Македония има българи “, счита Врабчев и напомни, че президентът на РСМ Стево Пендаровски и някогашния министър председател Зоран Заев са участвали на 11-годишнината от основаването на клуба.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР