Хората ще трябва да свикнат с по-високите цени. Това заяви

...
Хората ще трябва да свикнат с по-високите цени. Това заяви
Коментари Харесай

Kraft Heinz: Хората ще трябва да свикнат с по-високите цени

Хората ще би трябвало да свикнат с по-високите цени. Това съобщи пред Би Би Си глaвният изпълнитeлeн диpeĸтop нa Кrаft Неіnz Mигeл Πaтpиcиo. По думите на шефа на американския хранителен колос, за разлика от предишни години в този момент „ инфлацията е на всички места “.

Миналата седмица Организацията по издръжка и земеделие на Организация на обединените нации (FAO) заяви, че международните цени на храните са достигнали 10-годишен връх през септември на фона на повишаването на зърнените култури и растителните масла.

Патрисио съобщи, че Kraft Heinz е нараснала цените на повече от половината си артикули в Съединени американски щати, като добави, че това се случва и на други места.

„ Вдигаме цените, където е належащо, по целия свят “, сподели той.

По време на пандемията доста страни регистрираха спад на размера на произвеждане на редица хранителни артикули. След като стопанските системи още веднъж бяха отворени, доставките на тези артикули не могат да покрият високото търсене, което води до растеж на цените. По-високите заплати и цени на силата също натежаха върху производството.

Според Патрисио има редица фактори, които способстват за покачването на цените.

„ Конкретно за Англия това се дължи частично на неналичието на водачи на камиони. В Съединени американски щати логистичните разноски същи набъбнаха доста, а в избрани елементи на стопанската система има дефицит на работна ръка “, разяснява той.

По думите му потребителите ще би трябвало да свикнат с по-високите цени на храните, защото популацията на света нараства, а земеделските площи не.

В дълготраен проект " предстоят доста софтуерни промени за възстановяване на успеваемостта на фермерите ", които ще оказват помощ в това отношение, отбелязва той.

Патрисио показва, че не всички покачвания на цените би трябвало трансферирани на потребителите и че част от тях би трябвало да се поемат от фирмите.

„ Смятам, че зависи от нас, от промишлеността като цяло и другите компании да минимизираме тези нараствания “, разяснява той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР