Хората се страхуват от самотата. Но дали е толкова лошо,

...
Хората се страхуват от самотата. Но дали е толкова лошо,
Коментари Харесай

Плюсовете да живееш сам

Хората се опасяват от самотата. Но дали е толкоз неприятно, колкото си мислим? Времето прекарано самичък може да бъде в действителност потребно за вас. Знаем, че самотата е отрицателно събитие за доста хора. Това обаче в действителност носи доста изгоди.
Разбира се, нямаме поради дълготрайна самотност, зародила срещу волята на даден човек. Имаме поради времето, прекарано в усамотение напълно по ваша лична воля - време, което лекува и задоволява характерни психо-emoziонални потребности.
 Как самотата въздейства на съня ни? Как самотата въздейства на съня ни?
Според Ани Милър, LCSW, терапевт и лицензиран клиничен обществен служащ, профилиран в лекуването на бодърствуване и други нарушавания на съ...
Повечето хора не обичат да прекарват времето си сами, тъй като инстинктивно усещат нуждата да поддържат връзка с другите. Това е част от човешката природа. Количеството обществено взаимоотношение, належащо за поддържане на психическото равновесие, е доста по-малко от това, което в действителност изпитваме. Факт е, че множеството от нас са пристрастени към другите. Използваме компанията като развлечение и гаранция за благополучие.
Междувременно се оказва, че точната доза самотност може да бъде даже потребна.
1. Правете каквото желаете
Може би най-хубавото в уединението е, че можете да вършиме каквото желаете. Когато прекарвате време с други хора, би трябвало да се адаптирате към техните потребности, без значение дали желаете или не. Само когато сте сами, можете изцяло да се отдадете на нещата, които в действителност желаете да вършиме.
2. Научавате се да бъдете самостоятелни
 Зодиите, които обичат самотата Зодиите, които обичат самотата
Хората, родени под следните четири знака на зодиака, не са безусловно самотни, макар че избират да са сами през по-голямата част...
Независимостта е доста мечтана линия на процедура във всяка сфера на живота. Можете да се доближите до постигането му, като прекарате повече време сами. 
3. Изчиствате мозъка си
Със сигурност от време на време се чувствате затрупани от всекидневието. Множеството отговорности и контакти с други хора могат да бъдат уморителни. Така че не е чудно, в случай че постоянно се чувствате смазани душевен. Вярно е, че човешкият разум може да съхранява големи количества информация, само че не може да работи непрестанно. Самотата може да е отговорът на този проблем.
4. Подобрявате творчеството
Въпреки че мозъчната офанзива постоянно се разпространява като най-хубавият метод за генериране на хрумвания, проучванията демонстрират, че хората, работещи сами, в действителност измислят доста повече. Човекът по своята същина е изобретателен и е превъзходен в основаването на неща, когато е спокоен и никой не го безпокои. В самотност се основават най-великите творби; мениджърите основават най-ефективните проекти за деяние, водачите основават обективна политика. Винаги, когато имате потребност от хрумвания, затворете се в стаята и анализирайте потребностите си.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР