Хората се състезават помежду си, за да докажат, че са

...
Хората се състезават помежду си, за да докажат, че са
Коментари Харесай

Седем от най-безумните състезания, които хората по света си организират

Хората се състезават между тях, с цел да потвърдят, че са по-добри от останалите. За някои обаче надпреварата е просто развлечение и нова страст. Ето 7 такива надпревари:

7. Състезание по свинско квичене


Това съревнование се организира всяка година в Три-су-Баи, Франция. То съставлява проведено квичене на микрофон от страна на всеки от участниците. Освен това има и неделно „ освинване “, на което един участник се потвърдил през 2014 година, като е изял над метър кървавица за по-малко от една минута.

6. Състезание по изравяне на червеи

Един от най-екстравагантните шампионати е фиктивен от чалнат преподавател по биология през 1984 година Според биолога това необичайно съревнование способства доста за развиването на децата и ги учи да схващат природата и да поддържат връзка с живите същества.

Всеки участник получава дребен имот земя – 9 кв. м. и 30 минути време, за да изкопае допустимо най-вече червеи . Това се прави единствено с подръчни средства – всевъзможни клечки, камъчета и т. н., лопатите от всевъзможен тип са безусловно неразрешени. След края на надпреварата червеите просто се пускат на независимост. През 2006 година бе подложен връх по копаене на червеи от британецът Том Шафълботъм, който съумя да изрови 511 екземпляра за 30 минути.
 червеи Thinkstockphotos-->
5. Състезание по мятане на джуджета.

Джуджетата се обличали в специфични костюми и били хвърляни върху матраци, върху които залепвали. Победител бил оня, който хвърлел колегата си най-далеч. Състезанието към този момент е неразрешено.

4. Състезание по сауна

То се организира в Хеинола, Финландия всеки август. Състезанието е стартирано през 1999 година и е единствено за сауна-ентусиасти. Участниците би трябвало да останат в нагорещена до 110 градуса сауна и нямат право да стават от седалките. Всички получават половин литър вода на всеки 30 секунди, а най-после постоянно остава единствено един.
 сауна Thinkstockphotos
3. Гонене на пита кашкавал

Ежегодното съревнование по преследване на пита кашкавал по скат с надолнище 45 градуса се организира във Англия. Мястото на събитието е графство Глостършир, а участници има от целия свят. Състезанието се организира повече от 200 години, а питата, която участниците гонят, тежи към 3.5 кг.

Любопитно е да отбележим, че на финалната права участниците ги чакат тим ръгбисти, които да поемат набралите скорост, а също и няколко медицински екипа. Победител в последните години непроменяемо е локалният любим Крис Андерсън.

2. Състезание за разплакване на бебета

Това е остаряла традиция в страната на изгряващото слънце, която има 400-годишна история и носи името Накизумо, или просто съревнование по плачене за бебета.

Бебетата се качват на кръга в ръцете на сумисти, които ги раздрусват леко, а арбитърът крещи „ Плачи! Плачи! “ Някои бебета се разплакват без доста подканяне, само че други го вършат чак когато на кръга се качи арбитър с маска на демон. Бебето, което плаче най-силно и звучно печели конкуренцията, а родителите му са удовлетворени, тъй като това значи, че е крепко.

В другите региони на страната обичаите не са идентични. На някои места печели първото разплакало се бебе, а на други точно то е губещото.

1. Състезание по рисково гладене

Това несъмнено е едно от най-странните надпревари. Този занимателен и рисков спорт е стартират в Лестър, Англия през 1997 година. В него участниците би трябвало да са подготвени да гладят на стръмен планински скат , на леда или напряко под водата.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР