Хората се редят трети ден и неадекватно държавата не им

...
Хората се редят трети ден и неадекватно държавата не им
Коментари Харесай

Опашки и напрежение заради неизплатените пенсии и добавки

Хората се редят трети ден и несъответстващо страната не им изяснява дали ще може да си вземат парите, с които да посрещнат празниците
Напрежение и опашки в пощенските клонове в Пловдив. Пенсионери чакат с часове, с цел да получат обещаните от държавното управление великденски добавки от 70 лв. на човек. 

Проблем има в пощенския клон в квартал „ Тракия ”, оповестява Нова телевизия. „ Идвам от петък следобед и не работи това знамение. Не ги получвам по банков път, тъй като там взимат такса от 2 лв. ”, оплака се един от чакащите.

„ За трети път пристигам от Чирпан. Казват системата не работи ”, оплака се жена от опашката. Било им обяснено, че сега не се изплащат пенсии, а единствено добавките. Днес се вършат описи с реда на опашката, в случай че системата проработи.

Проблем има и в София, където хората също са с хариен лист и чакат на опашка. 

„ Казаха ни, че пенсии няма да има най-малко 3-4 дни. Какво ще ядем? Нямам пари за самун ”, оплака се стара жена от опашката в Пловдив.

Хората недоволстват, че няма специалисти, които да оправят казуса. От пощите не са съобщили по кое време възрастните хора ще могат да получат пенсиите и добавките.

„ Наистина е имало хакерска офанзива към „ Български пощи ” само че тя не е  стигнали до сериозна инфраструктура. Системните админи са подхванали защитни ограничения и са почнали да местят такава инфраструктура към облаци. Атаката е била такава, че е персоналните данни на хората не са изтекли и няма терзания за пенсии, надбавки и други неща за хората ", това сподели в „ Твоят ден “ киберекспертът Ростислав Петров. Според него трендовете за такива опити и действителни офанзиви ще нарастват съразмерно с дигитализацията.

Петров е уверен, че е нужно да се построи една постоянна сигурност, за което са нужни средства и запаси.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР