Хората се редят на опашки за олио от 3 лева,

...
Хората се редят на опашки за олио от 3 лева,
Коментари Харесай

Асен Василев: Организират се акции за манипулиране на пазара и всяване на паника, но ще противодействаме

Хората се редят на опашки за олио от 3 лв., което не е рекордна цена. Това са проведени акции за манипулиране на пазара и всяване на суматоха. За бензина стана ясно, че е било интензивно мероприятие на Младежи ГЕРБ. За олиото към момента нямаме информация. Това съобщи вицепремиерът и министър на финансите в предаването „ Защо, господин министър? “ по БТВ.

„ Имаме ресурси от олио за идващите четири години. Само в няколко вериги се подвигнаха цените, единствено на няколко производителя. Тези, които проведоха тази акция издевателстват над потребителите. Всяването на суматоха е нелегално деяние. Налагат се извънредно тежки санкции. Комисия за защита на конкуренцията е сезирана. Имаме информация за сходни акции за захар и така нататък Ние се опитваме да противодействаме на други сходни акции “, изясни той.

„ Има правила на пазарно държание. Всеки, който се пробва да всява суматоха на пазара, ще бъде глобен “, предизвести Василев.

„ Нормално е да има инфлация – има война. Тя е 10-12%, не е три пъти. Всичко, което се подвига двойно и тройно демонстрира операция. Държавата се намесва с лостовете, които са държавни и с регулацията на пазара, посочи финансовият министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР