Хората се питат не можеше ли да се предотврати бедствието,

...
Хората се питат не можеше ли да се предотврати бедствието,
Коментари Харесай

Жители на Трилистник: Знае се, че дигата е скъсана от 2005 година

Хората се питат не можеше ли да се предотврати бедствието, откакто от дълго време се знае за изчезналата наоколо дига на река Стряма

Тежка техника на спешни екипи, Гражданска отбрана, военни и пожарна сигурност към този момент е на място в Трилистник, откакто водата съвсем се оттече.

Най-голяма е драмата на хората, чиито къщи са залети до половината с тиня. Голям проблем остава и неналичието на електричество.

Изключително огромни са вредите за селскостопанските производители.

Цяла нощ фамилията на Йорданка Лалева е изпомпвало вода от къщата си. Нови електроуреди, мебели и мебелировка са унищожени. Успели са да спасят животните си, демонстрира репортаж на 

" Вкарахме животните у дома, с цел да ги спасим от водата. Аз цялата бях до тук във вода. Тук ги качихме на мивката, но мивката стартира да се цялостни. Моят наследник от тук ги вкара с татко му през прозореца, с цел да ги спасяваме. Помпата вадеше водата, по-малко вода да има. И те бяха мокри до коремчето ", сподели Йорданка Лалева.

Водата в Трилистник последователно се отдръпва и няма застрашени хора, в този момент следва тежката работа по разчистването и възобновяване.

В едно от стопанствата тонове слънчоглед и пшеница са потопени.

" Водата пристигна доста бързо, беше до кръста и изнесе слънчогледа от халите. Полята със слънчоглед също са залети и унищожени тотално ", сподели Георги Стоилов.

Хората се питат не можеше ли да се предотврати бедствието, откакто от дълго време се знае за изчезналата наоколо дига на река Стряма.

" Това нещо се знае, от 2005 година е скъсана. Вижда се на гугъл мапс, дигата я няма доникъде на равнищата. До момента никой не е взел никакво отношение към този въпрос. Причината не е в бедствието, а в безхаберието ".

Все още не е почнал описът на вредите, чака се това да стане след отдръпването на водата от къщите и дворовете.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР