Хората се чувстват изтощени и до голяма степен и политиците

...
Хората се чувстват изтощени и до голяма степен и политиците
Коментари Харесай

Мира Радева: Хората са изтощени и искат лидер, който да ги поведе

„ Хората се усещат изтощени и значително и политиците ми наподобяват изтощени “, съобщи пред „ Фокус “ социологът Мира Радева. Липсваше сила в тази акция, липсваха нови оферти, безапелационна бе тя. 

„ На мен ми се коства, че самите гласоподаватели по никакъв начин не желаят от същото. Имам поради ръководство. Те споделят: " Трябва да се направи същото ръководство, което… “. Самите гласоподаватели, т.е., ние, хората, гласоподавателите, които отиваме до урните, разбираме какъв брой съдбоносен и значим е този миг, само че се усещаме много комплицирани, тъй като самите политици, сякаш не задават ясна линия за развиване, и то в една обстановка, която е толкоз тревожна. Тревожна в интернационален проект, тревожна в стопански проект. Наистина тъкмо в такива тревожни обстановки би трябвало доста изявено лидерско мислене и доста ексцентричен метод.

Искаме пред нас, пред очите ни да се роди водач, който да ни поведе. Вижте какво се случи с войната – излезе Зеленски, пое функционалността на водач, каквато даже съгласно мен той не е осъзнавал, че може да носи сходна отговорност, само че застана пред хората и ги сплоти. И ето, виждаме, че даже сега се приказва, че може би войната е обърната.

Спомняте ли си мненията първоначално, че когато се споделяше, че надали не това ще е война, която ще продължи няколко седмици. Очакваше се Путин с неговата голяма военна мощност просто да прегази това ръководство, да си постави марионетно ръководство.

Нищо такова не се случи, тъй като първо, Путин подцени самосъзнанието, националната еднаквост на тези хора, които желаеха друг свят, друг от този, който предлага Путин, и въпреки това, с помощта на невероятните лидерски качества на Зеленски. Той няколко пъти дневно се обръщаше към хората, говореше им, някак си сподели, че е водач.

Ами тъкмо това не видях в тази акция. Някак си, даже и в този момент виждам един представител на някогашната ръководеща коалиция, и наподобява доста корав в това, което било, желаят от същото ", сподели Мира Радева.

Според нея не се вижда същинско, огромно и перспективно мислене.

„ За мен изборната интензивност ще бъде ниска, по-младите гласоподаватели, които имат по-колебаещ се, неосведомен избор, евентуално няма да гласоподават. И в една такава обстановка твърдите електорални ядра ще решат вота.

И ще получим един доста пъстър парламент, който и при неналичието на изявени лидерски качества, тъй като някой би трябвало да поеме отговорност, и да поеме отговорност за ексцентрични решения, а сякаш това липсва, и ще се стигнем, доста мъчно даже да си го помисля, тъй като извинявайте, само че сега да няма държавно управление е безнаказаност, вървим още веднъж към нови избори, това е безумство ", безапелационна бе Мира Радева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР