Хората са умориха от спазването на противоепидемичните мерки - не

...
Хората са умориха от спазването на противоепидемичните мерки - не
Коментари Харесай

Д-р Гергана Николова: Хората са умориха от спазването на мерки

Хората са умориха от спазването на противоепидемичните ограничения - не желаят към този момент да си мислят, че има болест, въпреки че тя съществува.
Това сподели в утринния блок на Нова телевизия общопрактикуващият доктор и член на Управителния съвет на Българския лекарски съюз доктор Гергана Николова във връзка аргументите за сериозния растеж на новозаразените с ковид у нас през миналия месец.

В момента обсъждаме по какъв начин ще се вършат PCR проби при постъпването в болница. Болниците не могат да се трансформират в огнища на болестта. Нещата не би трябвало да тежат на пациента, само че не би трябвало да тежат и на лечебните заведения. Проблем, който би трябвало да се реши, е кой и по какъв начин ще заплаща тестванията в доболничната помощ. Не може да тежи на пациента още веднъж това, би трябвало да се направи работещ логаритъм, уточни тя.

В момента нито един общопрактикуващ доктор не може да назначи подобен тест – би трябвало да се мине или през Регионалната здравна ревизия, или през пулмолог. Идва есента, острите респираторни болести ще се усилват и ние би трябвало да имаме опцията да отделим другите грипни болести от COVID-19, съобщи доктор Николова.

Тя предизвести хората да не пробват да се самолекуват при признаци на ковид, а да се извърнат към експерт.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР