Хората са свикнали през зимата Банско да влиза във водещите

...
Хората са свикнали през зимата Банско да влиза във водещите
Коментари Харесай

Ако ви се карат ски, Банско е вашето място

Хората са привикнали през зимата Банско да влиза във водещите интернационалните вести със Световните шампионати, които се провеждат в курорта. Както е известно, тук към този момент са извършени 7 Световни купи по ски и сноуборд, като надпреварата по сноуборд през 2018-а се трансформира в самобитна миниолимпиада. В него се включиха почни толкоз на брой състезатели, колкото малко по-късно участваха в дисциплината на Олимпиадата в Южна Корея.

Това, че интернационалната федерация утвърждава Банско за шампионатите на планетата, единствено по себе си приказва за идеалните условия тук - и за зимни спортове, и за настаняване и престой. Банско обаче не е курорт единствено за елита на спорта.

Напротив - от пистите в ски-комплекса единствено 25% са за експерти. 30 на 100 от трасетата са за начинаещи с обезпечени ски учебни заведения, които оферират чартърен и цялостна екипировка. За образованието има разнообразни разновидности: персонално или групово, и особено за деца.

Може да е почасово или полудневно, може да е целодневно, за седмица, за две седмици. 45 на 100 от пистите пък могат да се употребяват от скиори и сноубордисти с напреднали умения. 
Предлагат се разнообразни карти, пакети с отстъпки и така нататък

Това прави комплекса подобаващ за развлечение на и на фамилии, и на компании от другари, или сътрудници от фирмени екипи, които нямат, или имат разнообразни умения в зимните спортове. Отделно при предпочитание туристите могат да се включат в проведените преходи в планината, като може да се избира друга компликация и времетраене.

Сезонът в Банско започва от декември и продължава до края на април. За това благоприятстват както климатичните условия - Банско е в подножието на Пирин, по този начин и машините за неестествен сняг. Те са общо 230, като покриват 90% от скатовете, предопределени за спускания със ски и сноуборд.

Вдъхновяващо великолепие

Ски и сноуборд спусканията и заниманията по пистите при образованието не са единствените страсти на зимния комплекс в Банско. " Разходката " с лифтовете сама по себе си е неповторимо преживяване с величествената хубост на Пирин.

Планината е от алпийски вид и върхове, " опрели в небето ", се редуват с дълбоки пропасти, а горите са вековни и девствени. Неповторимо красивите гледки са вдъхновяващи, зареждат с доста положителни страсти и сила.

Лифтовете и влековете са чудесно поддържани, общата им дължина е към 22 километра и с тях е обезпечена връзка с всички писти. Лифтовете са девет. Осем са със седалки, надлежно с по 6 и по 4 места.

Със седалковите лифтове се " пропътуват " малко над 13 километра. Деветият въжен превоз е кабинков с по 8 места в гондолите. Той доближава до всички трасета, а неговите 6233 метра го вършат втори в България по дължина след Симеоновския на Витоша, който е 6270 м. С кабинковия въжен превоз в Банско се пътува към 25 минути от началната станция в града до Бъндеришка поляна, където е горната станция. Преодоляваната денивелация е 597 м.

Има междинна станция, където гондолите се поемат от второ въже, само че на туристите не се постанова прекачване.

Просто в случай че желаят, могат да слязат на Чалин валог и да прегледат местността, която е на 1468 м н. в.

Там има две писти, които се обслужват и от 4-седалков въжен превоз, който е високоскоростен и има защитни шлемове.

Всъщност всички лифтове, както и влековете, са бързи. Сред влековете, които са с обща дължина 2,4 км, има и детски.

От високо туристите могат да създадат и прочувствена разходка с параглайдин - полетът е с инструктор е 20-30 минути. Гостите на банско могат да се насладят на красиви гледки и по особено направения комфортен и осветлен ски път с дължина 16 километра.

Той е връзка сред града и най-голямата писта. Подходящ е за хора, приблизително напреднали в ските и сноуборда.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР