Хората са свикнали, че Пирогов, която е Университетска болница за

...
Хората са свикнали, че Пирогов, която е Университетска болница за
Коментари Харесай

Проф. Асен Балтов: Не може лекарите да напуснат кабинетите и да ходят по улиците

Хората са привикнали, че " Пирогов ", която е Университетска болница за интензивно лекуване и незабавна медицина, е Бърза помощ, само че тя не е, а е болница, която работи 24 часа нон стоп и и има експерти от над 23 специалности, които оказват помощ в болничното заведение. Не може сътрудниците да изоставен кабинетите си, с цел да могат да вървят по улиците и да оказват помощ. Toва сподели в " Денят стартира ", проф Асен Балтов, шеф на " Пирогов " във връзка случая, при който човек пострада на метри от Пирогов ", а оттова отхвърлиха да му оказват помощ. Случаят провокира бурна вълна от реакция, само че от здравното заведение обясниха, че няма по какъв начин да излязат на улицата и да избавят хора. Проф. Асен Балтов бе безапелационен, че лекарите от " Пирогов " не може да правят извънболнична помощ и съобщи, че, в случай че има пропуски, те не са в наредбата.

Проф.Асен Балтов: Това не е първото ПТП, което се получава на това извънредно натоварено кръстовище. Случвало се е и различен път. Има една разпоредба номер 25, в която се споделя, че центровете за незабавна здравна помощ провеждат и обезпечават оказване на квалифицирана незабавна здравна помощ по време на на местопроизшествието. Не може сътрудниците да изоставен кабинетите си, с цел да вървят по улиците и да оказват първа помощ. Това не е тяхна работа. Написано е в същата разпоредба чл.12, че центровете за незабавна помощ оказват помощ на мястото на случая по време на превоз към незабавното поделение. В доста страни ние нямаме право въобще да пипнем подобен пациент, в случай че сме на местопроизшествието, тъй като,ако по-късно изникне нещо затруднение, ние ще носим персонална отговорност. Никой от нас не носи със себе си съоръжение. Не може да извадим от болничното заведение съоръжение и да отидем на улицата. Нямаме подобен вид съоръжение. Това, че е малко дистанцията, не значи, че нещата се трансформират.
Той разяснява още, че е останало неусетно това, че индивидът, който пострада на метри от " Пирогов ", е прегледан в здравното заведение и е признат там.
проф. Асен Балтов: Аз персонално бих се обадил на 112. Трябва да знаем до къде ни стигат опциите. Няма по какъв начин сътрудниците да излязат от кабинета. Той не може да напусне кабинета и да тръгне по улиците.
В студиото на Българска национална телевизия проф. Асен Балтов заяви, че положението на мъжа е тежко. Има черепно-мозъчна контузия и кръвоизлив, който е опериран, а За в този момент е още под интензивно наблюдаване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР