Хората са социални животни и е факт, че са родени,

...
Хората са социални животни и е факт, че са родени,
Коментари Харесай

4 причини защо бракът е за теб

Хората са обществени животни и е реалност, че са родени, с цел да основат връзка с останалите, принадлежност към общността, както и сантиментална връзка, която да даде потомство. Но в актуалните времена не е наложително да се ожените, с цел да живеете дълго и пълноценно с някого, който надълбоко обичате.

Здравите взаимоотношения могат да бъдат по едно и също време предизвикателни и възнаграждаващи. И като всичко в живота, което желаете да отглеждате, с цел да видите по какъв начин пораства и дава плод, и сполучливият брак, както и пълноценната връзка, изискват засаждане на дребни семенца на обич, грижа, почитание и самообладание, с цел да израсне от тях нещо красиво и хармонично, което да ви носи приятност и задоволство.

В тази публикация ще разгледаме четирите съществени аргументи хората да подписват брак, с цел да можете по-лесно да прецените - дали тази стъпка е подобаваща за вас и половинката ви или не.
1. Емоционални и психически аргументи
Във кино лентата от 2004-та година - “Ще танцуваме ли ”, макар обстоятелството, че персонажът на Сюзън Сарандън е уверен, че брачният партньор ѝ, в чиято роля е Ричард Гиър, има връзка с друга жена, тя предлага следната причина, заради която има вяра, че хората въпреки всичко избират да се оженят.

“Омъжваме се, тъй като имаме потребност от очевидци на живота, който живеем. Има още милиарди хора на планетата… имам поради, какво в действителност значи всеки един живот? Но, когато сключиш брак, ти обещаваш да се грижиш за всичко. Добрите неща, неприятните неща, ужасните неща, елементарните неща, за всички тях, от самото начало, всеки ден. Вероятно си казвате: “Твоят живот няма да остане неусетен, тъй като аз ще го виждам. Животът ти няма да остане неусетен, тъй като аз ще бъда твой очевидец, ще бъда там за теб, до теб! ”

Според редица изследвания любовта и другарството към момента са двете най-чести аргументи хората да се женят и през днешния ден.

Има нещо необикновено лечебно в това да се чувстваш видян, признат… и да знаеш, че животът ти има значение за някой различен.

Изключително значимо е това чувсто да участва във всеки брак и в случай че чувството, че си значим и важен за някого е намаляло с времето, прекарано дружно с половинката ви, то в случай че положите старания е несъмнено, че ще съумеете да го създадете още веднъж.
2. Ползи за здравето
Редица проучвания непрекъснато потвърждават, че бракът наитина въздейства позитивно на здраве и на двамата сътрудници.

Женените хора живеят по-дълго, по-малко евентуално е да получат сърдечен удар или инсулт, оцеляват по-често при тежки интервенции и са по-малко склонни да изпитват огромни епизоди на меланхолия.

Въпреки че, да запазите брака си, сигурно може да бъде стресиращо, дълготрайните изгоди за здравето съвсем несъмнено ще надвишават провокациите, пред които ви изправя фамилният живот.
3. Финансови изгоди
Според изследванията, към 13% от фамилните двойки са сключили брак по финансови аргументи. Семейните двойки, подаващи взаимни документи, могат да спестят от налозите си. Съпрузите могат да си превеждат голями суми пари с лимитирани данъчни последствия. Дори, в случай че поотделно не отговаряте на изискванията за дадена финансова помощ или данъчни облекчения, то като семейство - можете да ги получите. Семейните двойки имат по-добри варианти за обществено обезпечаване, които не са налични за необвързани. Здравните и автомобилните застраховки постоянно са по-ниски за фамилните двойки. И до момента в който приказваме за пари, имайте поради, че в случай че бракът ви към този момент изпитва финансови усложнения, лечението за двойки е доста по-евтина от развода!
4. Секс
Въпреки мита, че необвързаните хора вършат повече секс, в сравнение с тези, които са в сериозна връзка или имат подписан брак, проучванията демонстрират, че женените двойки имат полови контакти с колегата си доста по-често, в сравнение с необвързаните, макар че за тях няма ограничаване за броя хора, с които могат да бъдат интимни.

И до момента в който секса с еднакъв човек няма по какъв начин да остане толкоз трогателен, колкото е бил при започване на връзката ви, не трябва да забравяме извънредно позитивните аспекти на секса с непрекъснат сътрудник - като да вземем за пример: неналичието на боязън от полово излъчени болести, качеството на половия акт, което е доста по-важно от количеството на сътрудниците, с които можем да го преживеем; дълбоката фамилиарност, която се построява с времето; сигурността и доверието в колегата, които ви оказват помощ да се отпуснете същински и да знаете, че сте в сигурност, когато споделяте най-тайните си и възбуждащи полови желания… Това са единствено част от неизброимо многото плюсове на половия живот по време на брака.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР