Хората са подведени от един гражданин, което не иска детска

...
Хората са подведени от един гражданин, което не иска детска
Коментари Харесай

Алексиев за казуса с междублоковото пространство на “Брезовска“: Хората са подведени, ще инициирам промяна на ПУП-а

" Хората са подведени от един жител, което не желае детска площадка под блока си. Проблемът на жителя е, че децата щели да му шумят, като миел прозорците щяла да пада вода върху децата, мазилаката се откъртвала и така нататък Той заблуждава хората, че стартира създаване на паркинг, ще се отрежат дърветата и ще се скапе градинката, което не е правилно. Заблуждава ги, че се прави детска площадка там, с цел да се направи след това паркинг. Паркинг няма да има, ще има парк със зелени площи и дръвчета, алеи и пейки ", по този начин разяснява въпросът с митинг на жители на ул. " Брезовска " районният кмет на " Северен " Стоян Алексиев.

Припомняме, че тази заран пловдивчани стопираха влизането на камиони за построяването на нова детска площадка в междублоковото пространство на ул. " Брезовска " и " Тича ". Тя се построява на метри от остаряла детска площадка, която живущите са желали да бъде актуализирана, само че се е оказало, че съгласно влзъл в действие обстоен организационен проект, зоната под нея е в улична регулация и е отрдена за паркинг. Според жителите местенето на детската площадка значи, че ще бъде осъществен ситуационния проект за създаване на огромен паркинг на мястото на някогашните детски уреди и на единствените зелени площи в карето сред блоковете.

По думите на Алексиев обаче проблем няма, защото той самият ще се застъпи зоната да остане зелена и да не построява паркинг. Той е безапелационен, че сега само се построява нова детска площадка със оборудване за игра на децата.

" Повечето от живущите желаят да има детска площадка, идваха и в приемното ми време. Във връзка с това започнахме реализация на план за реализация на детска площадка. Единственото място, на което може бъде е до блока, тъй като по ситуационен проект другият терен е в улична регулация и вероятно паркинг. Уличната регулация обаче няма потребност да се осъществя и в никакъв случай няма да се реалзира, тъй като има едно прелестно паркче, и дори ще предизвиквам да си остане градинка, т.е. да се промени ПУП-а ", уточни още Алексиев.

За да подсигурява спокойствието на локалните и да бъде предотвратено вероятно създаване на паркинг, той ще инициира и смяна на ПУП-а на зоната, съгласно който сега зелената повърхност влиза в уличната регулация.

" Не е нужно да се осъществя проектът. Има доста улици и ситуационни проекти, които не се осъществят. Няма да се осъществя и тук - ще бъде градинка и по тази причина ще предизвиквам смяна в ПУП-а, с цел да бъдат спокойни хората. Ще си остане зелена повърхност, ние се борим за повече зелени площи. Има към 10 дървета, зоната е огледана и от ландшафтни архитекти и ще си бъде градинка. Живущите имат задоволително паркоместа. Ние не можем да реновираме остарялата детска площадка сега, тъй като е в улична регулация. Един ден, в случай че променим ПУП-а, към този момент може да се осъществя и в зоната на парка, само че това ще отнеме години - знаете, че ПУП-овете се бавят дълго време в общината и Общинския съвет ", уточни още Алексиев.

Повече за проблема, четете тук:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР