Хората са много по-креативни в реални срещи, а не по

...
Хората са много по-креативни в реални срещи, а не по
Коментари Харесай

Хората са много по-креативни в реални срещи, а не по Zoom

Хората са доста по-креативни в действителни срещи, а не по Zoom. Тази вест разяснява футурологът доцент доктор Мариана Тодорова и предаването " Сценарий от бъдещето “ на Радио " Фокус “ с водещ Ива Дойчинова.

Изследователи от Колумбийския университет в Ню Йорк вършат опит с 600 доброволци от разнообразни страни – Финландия, Унгария, Израел, Индия, Португалия. Участниците реализират връзка между тях в онлайн среда и дискутират няколко тематики. След това откривателите провеждат и жива среща по сходни тематики, с цел да създадат съпоставяне. Резултатите демонстрират, че при онлайн срещата участниците са били с 20% по-малко ефикасни и креативен насочени в предложенията си.

Според доцент Тодорова живият контакт и езикът на тялото са доста значими фактори в човешкото другарство. " В началото, когато започнахме " Сценарий от бъдещето “, аз имах този неприятен табиет да приказвам по-дълго, като университетски лекции – нещо, което е моето главно занятие, само че нашият медиен формат и наличието на Ива Дойчинова ме предизвикаха да трансформира метода си на говорене, имам вяра за положително. Това изкуственият разсъдък в никакъв случай няма да може да го направи “, разяснява тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР