Хората са единствените същества на Земята, които са способни да

...
Хората са единствените същества на Земята, които са способни да
Коментари Харесай

Истинските причини за емоционалните сълзи

Хората са единствените същества на Земята, които са способни да плачат под въздействието на възприятията. Сълзите могат да дойдат от покъртителен филм, музика, значими събития от живота или от състрадание. Плачът провокира както позитивни, по този начин и негативни страсти.

Смята се, че плачът е обвързван с темперамента и възпитанието, личностните черти и пола, както и освобождението на невротрансмитера серотонин и мозъчните хормони: окситоцин, вазопресин и пролактин. Тези субстанции вземат участие във образуването на обвързаност и обществено държание. Следователно раздялата, загубата на обичан човек води до горест и сълзи.

Жените плачат по-често от мъжете. Това е обвързвано с действието на тестостерона, който инхибира прочувствените реакции.

Защо постоянно ти се желае да плачеш?
Няма да повярвате като разберете, че СЪЛЗИТЕ оказват помощ за това
Всички живи същества на тази планета плачат понякога. Някои повече, други по-малко. Много зависи от това какъв брой сензитивен е...
Прочети повече
Бебетата плачат постоянно и не са срамежливи, това е техният метод да привлекат внимание, да изискват мечтана играчка или да повлияят на решението на родителите. Възрастните рядко си разрешават да плачат в наличието на други хора, само че от време на време болежка, възмущение, съпричастност, отмалялост, стрес или, назад, наслада се показват по този метод.

Представете си обстановка, в която сълзите се леят заради строшен нокът, дребна забележка от външен човек или без никаква забележима причина. Може би казусът е неналичието на витамин В12, отмалялост. Но от време на време непрекъснатото предпочитание за рев е въздействието на разнообразни патологични фактори.

Психологически фактори

Нестабилността на нервната система се появява при хора, които дълго време са в положение на нервно напрежение. В същото време се отделят хормоните адреналин, норепинефрин и кортизол, които изтощават организма. Плачът оказва помощ да се понижи отделянето на тези субстанции и да се понижи въздействието на напрежението върху душeвността.

Психични разстройства
Риданията на тъжните филми повдигат настроението
Учени изясниха, че сълзите, които роним при тъжни филми, в действителност способстват за възстановяване на настроението. Изследването е оповестено...
Прочети повече
Постоянното предпочитание за рев се случва при психологични разстройства. Често те имат изтрити признаци, тъй че е невероятно да се сложи диагноза без консултация с психиатър. След прегледа лекарят може да открие едно от следните болести:

Депресия. Пациентите са в прочувствено депресиращо положение, само че тъгата и сълзливостта могат да бъдат сменени от експанзия, нервност. Човек губи всевъзможен интерес към живота, обичаните занимания, умствената му активност се забавя, паметта понижава. В тежки случаи се появяват мисли за самоубийство или опити за осъществяването му.

Посттравматично разстройство. Състоянието поражда след травматично събитие, само че нормално не незабавно, а след няколко седмици. Човек се изтезава от кошмари, неприятни мемоари, от време на време има мисли за личната му безполезност, чувство за неизбежност. Положителните страсти избледняват. Понякога това разстройство може да докара и до самоубийство.

Паническо разстройство. Това е психологично заболяване, при което се появява неочакван припадък на боязън, човек губи надзор над държанието си, усеща мощен удар на сърцето, усеща зной, трептене и коремни конвулсии. Много от тях стартират да плачат.

Деменция. Заболяването постоянно се демонстрира в преклонна възраст и води до понижаване на паметта, вниманието, мисленето. Емоциите на човек се изтриват, само че има предпочитание непрекъснато да плаче.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР