Хората с висше образование са гласували за 57 секунди, тези

...
Хората с висше образование са гласували за 57 секунди, тези
Коментари Харесай

ЦИК: Висшистите се справят най-бързо с машинното гласуване

Хората с висше обучение са дали своят вот за 57 секунди, тези със приблизително обучение за минута и девет секунди, а хората с по-ниско обучение за минута и 59 секунди приблизително. Това заяви на брифинг зам.-председателят на ЦИК Цветозар Томов.

" Оказва се, че дамите гласоподават доста по-бързо и изкусно от мъжете. Жените са дали своят вот приблизително за минута и една секунда, а мъжете за минута и 20 секунди. С увеличение на възрастта на хората им би трябвало повече време за гласоподаване, като хората сред 18 и 29 година са дали своят вот за 56 сек., тези сред 30 и 39 година за 51 сек., а над 40-годишните за повече време, " добави той.

Говорителят на ЦИК Росица Матева изясни, че има подадени близо 30 000 заявки за гласоподаване отвън страната, като най-вече са в Турция, Англия и Германия.

ЦИК ще провежда още три пробни гласувания на 6 юни в 143-то учебно заведение в Люлин в 12 ч., в 22-ро учебно заведение в Триадица в 10 ч. и в 143-то учебно заведение в Подуяне в 11 ч.

Гласуванията ще продължат три часа.

" Хората, които на 4 април са дали своят вот машинно, са се справили за 59 секунди, а тези, които не са дали своят вот машинно за минута и 13 секунди ", добави Томов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР