Хората с увреждания в Дневен център за пълнолетни лица с

...
Хората с увреждания в Дневен център за пълнолетни лица с
Коментари Харесай

Дневният център в Пещера получи нов специализиран автомобил

Хората с увреждания в Дневен център за пълнолетни лица с увреждания в Пещера към този момент ще употребяват нов автомобил марка „ Рено Мастер “. Моторното транспортно средство е профилирано до 3.5 тона (8+1 места), от които едното е пригодено за транспорт на хора с увреждания с място за инвалидната количка.

Автомобилът е екипиран с спешен люк на тавана. Налични са обозначения на спешните изходи. Осветлението е вътрешно, двусекционно (бяла и синя светлини) LED. Подът е затрупан със специфичен балатум, предпазващ пасажерите от падение (anti-slip). Седалките са снабдени с триточкови колани, закрепен тил.

Бусът е фабрично приспособен, с цел да се употребява и от хора на колички. Монтирано е електрическо ходило, ситуирано под страничната плъзгаща се врата и осигуряващо удобно и безпроблемно качване и слизане от автомобила. В задната си част транспортното средство е снабдено с комфортна автоматизирана, електрическа рампа за превъзмогване на стълби, прагове и други трудности, осигуряваща досегаемост за хора с инвалидна количка. След качване количката се обезопасява със специфични за задачата колани, като това подсигурява сигурното и безвредно превозване на индивида.

Потребителите, които посещаават всекидневно Центъра, могат да разчитат на общински чиновник, който подкрепя всеки от тях при потребност от профилиран и комфортен превоз.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР